Glavne zvezde Čipkarije 2013 zasedba Dubioza kolektiv
2. avgust, 2013
Rojstvo dueta VagaBunda ali kako nazaj h koreninam
3. avgust, 2013

Logaško poletje praznuje deseti rojstni dan

Letošnje leto festival Logaško poletje praznuje deseti rojstni dan. Namen festivala je že od leta 2004 ustvariti desetdnevni festival, ki bo povezoval številna društva ter bo ponudil širok program kulturnih, športnih, zabavnih, izobraževalnih ter vsebin za otroke. Tudi z letom  2010, ko je organizacijo festivala prevzel Klub logaških študentov, se namen ni spremenil. 

V letu 2013, skupaj s številnimi društvi in ustanovami pripravljamo izredno pestre vsebine. Verjamemo, da lahko vsak najde nekaj za popestritev zadnjih dni avgusta. V primeru, da ste »nejeverni« berite naprej…
 
Festival Logaško poletje 2013 bo potekal od 23.8. do 1.9.2013. Otvoritev festivala bo potekala v Hotedršici z Veselico na kateri bodo za noro vzdušje poskrbeli Mambo Kingsi. V deset dnevnem dogajanju se bodo zvrstile številne športne aktivnosti: Superpolh Basket 3:3, Nogomet na vodi,  skupinskih vadbah kot so Zumba, WTS,  BOKWA, svoje odbojkarske veščine pokazali na Turnirju v odbojki na mivki za konec pa še prav poseben Nogometni turnir z Body zorbi.  Poleg športa smo tudi letos velik poudarek namenili kulturnim vsebinam in projektom namenjenim sproščanu telesa in duha. Obiskovalce lepo vabimo na Orientalsko plesno predstavo – Destinacija:Orient, Zvočno Gong kopel, Stand-up predstavo z Jonasom Ž.! Knjižnica Logatec  pripravlja pravljično popoldne za staro in mlado na kateri nas bo obiskal Andrej Rozman Roza, Literarno društvo Zeleni oblaki pa Literadijo 2013. Velik poudarek letošnjega festivala je namenjen otrokom, za najmlajše smo pripravili zanimive dogodke kot so  Živ žav s Superpolhom,  ustvarjalno- umetniški delavnici Recikliraj in izdelaj, Plesni direndaj za otroke z Dlan na dlan skupaj s Knjižnico Logatec pa bomo prebirali pravljice.  Svoja znanja in obzorja si bodo obiskovalci lahko širili na predavanju: Presno misliš resno?, obnovili svoje znanje o nudenja prve pomoči  ter spoznavali zdravilne rastline skupaj z Društvom za zdravilne rastline Ognjič.
 
Glavni dogodek Logaškega poletja pa predstavlja veliki koncert, ki se bo letos odvil v petek 30.8.2013. Letos bodo nastopili: Sell out, S.A.R.S., Vlado Kreslin z Malimi bogovi ter glasbena zasedba Manouche.