Foto: Bruno Sedevčič
Parni Valjak navdušil v Stožicah
20. december, 2011
Aleksander Novak predstavlja svojo prvo skladbo z naslovom Veš
21. december, 2011

Lombardo v novo leto z novim singlom Nov Dan

Foto: T. Kušar

Foto: T. Kušar

Zasedba Lombardo se po singlu trenutek breztežnosti predstavlja z novo skladbo. Pesem Nov dan govori o tistem občutku, ko se nehaš podrejati vsakdanu in vajetim usode, jih primeš v svoje roke in si usodo začneš krojiti sam, pravijo fantje. Skladba, ki po njihovem prepričanju prekipeva od pozitivnih vibracij, je bila v celoti posneta v prostoru za vaje ob izkušenemu ušesu Davida Stritarja in pod producentsko taktirko Blaža Hribarja.
Lombardo bodo v kratkem pripravili tudi vdideospot. Praznični december tako Lombardo ovijajo v delovno vzdušje: navdih teče v potokih in material za ploščo, ki si jo obetajo v prihajajočem letu, se vztrajno steka.
Glasbena pot skupine Lombardo se je sicer pričela pred nekaj leti s sodelovanjem Nejca Lombarda in kitarista Vladimirja Zelića, najprej v nekaj manjših glasbenih skupinah. Nejc se je kasneje preizkusil kot solo izvajalec in dosegel velik uspeh s skladbo »Zavrtela sva svet«, ki je bila v letih 2008 in 2009 ena najbolj predvajanih skladb na področju Slovenije. A želja po ustvarjanju v skupini je prevladala, z Vladom sta v letu 2010 ponovno združila moči, tokrat s še tremi mladimi talenti (basist Alex Mladenov, bobnar Tilen Lah, klaviaturist Aljaž Bernik) in nastala je skupina Lombardo. Spomladi so fantje postregli z optimističnim Trenutkom breztežnosti, zdaj pa se vračajo z najnovejšim izdelkom.

Zasedba Lombardo se po singlu Trenutek breztežnosti predstavlja z novo skladbo. Pesem Nov dan govori o tistem občutku, ko se nehaš podrejati vsakdanu in vajetim usode, jih primeš v svoje roke in si usodo začneš krojiti sam, pravijo fantje. Skladba, ki po njihovem prepričanju prekipeva od pozitivnih vibracij, je bila v celoti posneta v prostoru za vaje ob izkušenemu ušesu Davida Stritarja in pod producentsko taktirko Blaža Hribarja.

Lombardo bodo v kratkem pripravili tudi vdideospot. Praznični december tako Lombardo ovijajo v delovno vzdušje: navdih teče v potokih in material za ploščo, ki si jo obetajo v prihajajočem letu, se vztrajno steka.

LOMBARDO – Nov dan lombardkoNOVDAN.mp3

Glasbena pot skupine Lombardo se je sicer pričela pred nekaj leti s sodelovanjem Nejca Lombarda in kitarista Vladimirja Zelića, najprej v nekaj manjših glasbenih skupinah. Nejc se je kasneje preizkusil kot solo izvajalec in dosegel velik uspeh s skladbo Zavrtela sva svet, ki je bila v letih 2008 in 2009 ena najbolj predvajanih skladb na področju Slovenije. A želja po ustvarjanju v skupini je prevladala, z Vladom sta v letu 2010 ponovno združila moči, tokrat s še tremi mladimi talenti (basist Alex Mladenov, bobnar Tilen Lah, klaviaturist Aljaž Bernik) in nastala je skupina Lombardo. Spomladi so fantje postregli z optimističnim Trenutkom breztežnosti, zdaj pa se vračajo z najnovejšim izdelkom.