Foto: Andrej Zavašnik
Anavrin s singlom Kralj napovedujejo album Domina
7. marec, 2014
Idrijski Banditi predstavljajo drugi album Take the streets
10. marec, 2014

Maja Keuc v singlu Close to you

Foto: Tibor Golob

Foto: Tibor Golob

Maja Keuc, ki je s svojo prisotnostjo slovensko glasbeno sceno precej predramila, je septembra 2012 odšla na študij solo petja na prestižno Akademijo za ples in glasbo Codart v Rotterdam. Tam dela predvsem na izpopolnjevanju svojega artističnega izraza, študij drugega letnika pa poteka pretežno na daljavo, saj se je zaradi ljubezni svojega življenja preselila v Stockholm.

Tam sodeluje s skupino  publishing agencij Scandinavian Songs in s fantom Jonahom Nilssonom, ki je klaviaturist in pevec švedske funk jazz fussion skupine Dirty Loops. Skupina je svetovna YouTube senzacija, saj je s priredbami znanih pop skladb prepričala tudi največja svetovna glasbena imena. Jonah kot izvrsten glasbenik sodeluje z največjimi, kot so David Foster, Stevie Wonder, k sodelovanju pa ga je povabil tudi Quincy Jones.
 
V soboto je Maja na EMI premierno predstavila novo skladbo Close to you, za katero je, kot vedno, naredila vokalno melodijo sama, besedilo podpisuje skupaj z Anno De Volder, avtorja glasbe pa sta Maria Marcus in Jonah Nilsson.
 
Maja se je z ekipo glasbenikov izjemno ujela, saj so našli skupno glasbeno vizijo, mistično, atmosfersko indie/pop/r’n’b glasbo, kjer je v ospredju vokal z izrazito menjavo dinamike. “Ta skladba je le začetni rezultat našega sodelovanja in konkretnih idej za nove imamo že kar nekaj. Inspiracija za besedilo izvira iz najine situacije – zveze na daljavo, saj sem jaz zaradi študija, on pa zaradi turnej, veliko zdoma, v mislih in srcih pa sva si vedno blizu”, pravi zaljubljena Maja. 
 
Njen čuten in samozavesten nastop je bil prava glasbena poslastica, pa tudi paša za oči, saj je v stylingu mladega slovenskega oblikovalca nakita in oblek DH Fashion, Davida Hojnika, izgledala lepše kot kdajkoli doslej.
 
MAJA KEUC – Close to you MAJAKEUCClosetoYou.mp3
 
V tujini se Maja po novem pojavlja z imenom Amaya, kar pomeni v hindujščini iluzija, v japonščini pa nočni dež. Sprememba imena je bila potrebna zaradi večje prepoznavnosti v tujini, predvsem pa “zato, da nimajo težav z izgovarjanjem priimka, saj je le to za njih misija nemogoče in izumljajo vse možne variacije na temo Keuc”, se ob tem nasmeje Maja in obljubi, da se kmalu vrne z novimi projekti.