Foto: Marko Kogej
Jacksonovski tečaj plavanja na 15. Orto festu
3. april, 2014
Dani Dandosa s singlom Koga ljubiš zjutraj
3. april, 2014

Maja Založnik & Papas s prvim singlom Vzemi, vse ti dam

Založba Dallas predstavlja prvi single dive soula, gospe bluesa in dekleta brez umetnega nasmeška!

Maja Založnik nikakor ni novost ali muha enodnevnica na slovenski glasbeni sceni, saj spada v kategorijo tistih slovenskih izvajalk, ki te še zdaleč ne pustijo hladnega. Kot glasbenica je način petja, izražanja in izvajanja pilila na različnih odrih ter v mnogih bandih in različnih zvrsteh, dodatne izkušnje pa je pridobila tudi na televizijskih projektih kot so bile Karaoke, Popstars in kasneje Misija Evrovizija. Te izkušnje so Maji Založnik dale še večji zagon, da vztraja predvsem pa da ostaja v svetu glasbe. Te odločitve in koraki so se izkazali za zelo uspešne, saj je s samosvojim nastopom, pristopom do glasbe in atraktivnim retro videzom na odru pritegnila marsikateri pogled – predvsem pa pozornost različnih slovenskih izvajalcev.
 
Maja Založnik je s svojo spremljevalno skupino Papas začela sodelovati lansko leto,  ko so nastopali kot hišni band v eni izmed oddaj na TV Slovenija (Ugani kdo pride na večerjo). Trenutno snemajo ploščo, ki naj bi izšla konec jeseni.
Skladbo ‘Vzemi, vse ti dam’ je napisal, posnel in produciral Denis Horvat, soavtor besedila pa je Matevž Hamo Šalehar. Organski zvok skladbe je poklon retro zvoku, ko so radijskim valovom kraljevale dive soula in bluesa, Denis Horvat pa je z mojstrsko produkcijo skladbo popeljal v moderni svet in jo naredil brezčasno. Za mix je poskrbel Sare Havliček, mastering pa je naredil Gregor Zemljič. 
 

MAJA ZALOŽNIK & PAPAS – Vzemi, vse ti dam MajaZaloznikPapasVzemivsetidam.mp3

Videospot je posnela francoska pariška produkcijska hiša Méphistophélès, z režiserjem Gregom Alexanderjem na čelu, producentom Sébastienom Viennom in  make up artistom Françoisom Lalyjem. Do sodelovanja s Francozi je prišlo, ko je Denis za francoskega glasbenika FRENCHA napisal in produciral 4 skladbe, ki bodo za francoski trg izšle sredi poletja. Francozi so se ravno v času snemanja singla Maje Založnik mudili v Mariboru, ker so ravno snemali vokale za prej omenjenega izvajalca. Ko so slišali Majino skladbo, so se navdušeno odločili, da bi v zahvalo za Denisovo delo posneli spot. Tako se je na hitro zorganizirala ekipa, kontaktiralo se je upravljalce Salona uporabnih umetnosti v Mariboru, kateri so odstopili prostor za snemanje spota, na prošnjo za sodelovanje se je odzval tudi kreator oblačil Boštjan Polanec, ki je takorekoč čez noč priredil oblačila za Majo in spot je bil posnet.