Nika Zorjan v videospotu za Nasmeh življenja
11. september, 2013
Foto: Matjaz Vrecko
Vasko Atanasovski Trio s singlom U valovima napoveduje album
13. september, 2013

Manu Chao navdušil v treh urah čarovnije

Foto: Tina Rus

Foto: Tina Rus

V Ljubljano se je po dobrih dveh letih vrnil veliki glasbenik Manu Chao, s spremljevalno skupino La ventura. Sprva je bil koncert predviden pred ljubljansko Cvetličarno, vendar je bil le ta po sili vremenskih razmer prestavljen v dvorano Gospodarskega razstavišča.

Energičen Manu Chao je s kitaristom Madjidom, bobnarjem Philippom Teboulom in basistom Gambeatom z ljubljanskim koncertom začel turnejo po balkanu.
 
Manu je znan po svojem družbenem aktivizmu, spoštljivih in energičnih nastopih, skozi besedila pa si prizadeva za boljši in pravičnejši jutri. Na glasbeni sceni je aktiven že tri desetletja, z leti pa koncerti niso nič manj intenzivni. Šteje preko petdeset let, po odru pa skače kot kakšen pol mlajši mladenič. 
 
Prepletanje različnih glasbenih žanrov, hitri ritmi in nalezljive melodije niso nikogar pustile hladnega. Repertoar se od zadnjega postanka v Ljubljani ni kaj dosti spremenil, z izjemo par novonastalih komadov. Oboževalcem prijazna je bila tudi cena vstopnic. Za 25 evrov so dobili tri ure trajajoči koncert, dvorana pa je v plesnih ritmih valovala in vztrajala vse do konca.
 


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.