Miško Kontrec predstavlja priredbo skladbe See you again
27. februar, 2016
Zaplešita z Nino Pušlar
28. februar, 2016

ManuElla s skladbo Blue and red na tekmovanje za Pesem Evrovizije 2016

Foto: Jani Ugrin

Foto: Jani Ugrin

Velika zmagovalka izbora EMA 2016, zaključnega festivala prvih Dnevov slovenske zabavne glasbe, je ManuElla. S pesmijo Blue and red nas bo zastopal na tekmovanju za Pesem Evrovizije 2016, in sicer v drugi polovici drugega predizbora, ki bo 12. maja v Stockholmu na Švedskem.

V prvem krogu je tričlanska strokovna žirija, ki so jo sestavljali Darja Švajger, Raay in Tomaž Mihelič – Marlenna, izmed vseh tekmovalnih skladb izbrala dve najboljši pesmi. V superfinale sta se uvrstili ManuElla s pesmijo Blue and red in Raiven s skladbo Črno bel. Med njima so gledalci in poslušalci v drugem krogu prek telefonskega glasovanja odločili, da nas na Pesmi Evrovizije 2016 zastopa ManuElla s pesmijo Blue and red. Avtor besedila je Leon Oblak, avtorja glasbe Manuella Brechko in Marjan Hvala, ki je tudi avtor aranžmaja.
 
Način glasovanja je bil enak kot na izboru EMA 2011, na katerem je slavila Maja Keuc in nato v velikem finalu Pesmi Evrovizije osvojila 13. mesto, kar je najvišja uvrstitev Slovenije v zadnjih dvanajstih letih. Enak izbor je bil tudi lani, ko sta Maraaya po odlični predstavitvi osvojila 14. mesto v velikem evrovizijskem finalu.