Svetovno znani Zbor, Orkester in Balet Rdeče Armade Alexandrov prihaja v Ljubljano
22. maj, 2017
Hamo & Tribute 2 Love z novim singlom in videospotom Zabluzu
30. maj, 2017

Mark Zebra z novo skladbo 2 kozarca vina

Pevec, kitarist in bobnar Mark Zebra, predstavlja svoj prvi singel in videospot 2 kozarca vina. Se je tudi vam že zgodilo, da ste po pomoti spili kozarec preveč?

Mitja Podlesnik z umetniškim imenom Mark Zebra, na slovensko glasbeno sceno pošilja svežo in energično skladbo 2 kozarca vina, za katero je s produkcijsko ekipo Mediaspot, posnel odličen videospot. Skladba, ki s svojimi ritmi spominja na uspešne pop-latino skladbe je odlična popotnica v za prihajajoče vroče poletne mesece.
 
Mark Zebra o svojih glasbenih začetkih: »Začetki segajo v srednjo šolo, kjer je začel nastopati s šolskim rock bendom, s katerim smo uspeli igrati na različnih koncertih, vendar smo se zaradi različnih interesov žal razšli.« Glasbenika smo lahko spremljali tudi v oddaji X Factor leta 2012, kjer se je uvrstil do finalnih oddaj in v kateri nas je navduševal z odličnimi vokalnimi predstavami.
 
2 kozarca vina je žanrsko drugačna skladba in predstavljata nadaljevanje njegove glasbene kariere. Sicer pa sam priznava, da se ne obremenjuje z glasbenimi stili: »Glasbo ustvarjam po trenutnem občutju, zato se nikoli ne ve kakšna bo naslednja skladba. Mi pa glasba predstavlja velik del življenja in ne predstavljam si dneva brez nje.« Pri ustvarjanju skladbe 2 kozarca vina je sodelovala več glasbenikov in producentov, govori pa o zabavi, dekletih in prostemu času. Prav to pa je tisto, kar potrebujemo, da se odklopimo od vsakdanjika in vsakodnevnih obveznosti.
 
Mark Zebra: »Hoteli smo narediti nekaj svežega, zabavnega, hitrega, …  primernega za vikende. Manjka nam veselja, zabavne glasbe, ob kateri se lahko v petek ali soboto odklopimo, damo skrbi na stran in preprosto uživamo. Zato je tudi besedilo takšno, primerno za vikend, odklop, predvsem pa za prihajajoče poletje.« Poudariti je potrebno, da je Mark Zebra z ekipo, ostal zvest slovenskemu jeziku, saj skuša dokazati, da je tudi v našem jeziku mogoče narediti dobro skladbo, z dobrim in zabavnim besedilom.

MARK ZEBRA – 2 kozarca vina Mark_Zebra_2_kozarca_vina.mp3