Z Zarolaj.si brezplačno na Veliki božični koncert v Postojno
21. december, 2011
Foto: Aleš Bravničar
Maja Keuc z videospotom za skladbo Ta čas
21. december, 2011

Matej Krajnc nadaljuje s singlom Čas sprememb

Foto: Lenka Krajnc

Foto: Lenka Krajnc

Leta 1964 je Bob Dylan na istoimenski plošči objavil eno svojih najpomembnejših zgodnjih pesmi ‘The Times They Are A-Changin’. Časi so bili zanimivi in nestanovitni; prav taki so tudi zdaj, ko med nas prihaja slovenska prepesnitev njegove pesmi, narejena v podobni zvočni obleki: zgolj z glasom, kitaro in orglicami, da se sporočilo sliši in tudi zabrenka. Časi se spreminjajo in mi z njimi – tako je povedal že star pregovor, glasba in umetnost nasploh pa sta bili vedno pomemben, večkrat celo ključen del teh sprememb.
Matej Krajnc se je kot pisec, prevajalec, glasbeni zgodovinar in kantavtor z Dylanovim opusom precej ukvarjal,  eden od rezultatov je tudi pričujoča prepesnitev ‘Čas sprememb’, ki je potegnila za seboj dvanajst novih avtorskih pesmi, ki v januarju 2012 prihajajo v obliki plošče ‘Pesmi za gospodarsko’ krizo.
Več na www.matejkrajnc.com

Leta 1964 je Bob Dylan na istoimenski plošči objavil eno svojih najpomembnejših zgodnjih pesmi The Times They Are A-Changin. Časi so bili zanimivi in nestanovitni; prav taki so tudi zdaj, ko med nas prihaja slovenska prepesnitev njegove pesmi, narejena v podobni zvočni obleki: zgolj z glasom, kitaro in orglicami, da se sporočilo sliši in tudi zabrenka. Časi se spreminjajo in mi z njimi – tako je povedal že star pregovor, glasba in umetnost nasploh pa sta bili vedno pomemben, večkrat celo ključen del teh sprememb.

Matej Krajnc se je kot pisec, prevajalec, glasbeni zgodovinar in kantavtor z Dylanovim opusom precej ukvarjal,  eden od rezultatov je tudi pričujoča prepesnitev Čas sprememb, ki je potegnila za seboj dvanajst novih avtorskih pesmi, ki v januarju 2012 prihajajo v obliki plošče ‘Pesmi za gospodarsko’ krizo. 

MATEJ KRAJNC – Čas sprememb MatejKrajncCassprememb.mp3

Več na www.matejkrajnc.com