Foto: Borut Bor
Tabu pred Dnevom 202 v singlu Male vojne
26. maj, 2014
Chronixx na letošnjem Overjam Reggae Festivalu
28. maj, 2014

Mesec dni do jubilejnega, desetega festivala GorA RockA

Od 27. junija do 29. junija, se bo na Šentviški planoti odvijal že 10. dobrodelni festival GorA RockA. Festival, lansko leto je zabeležil rekorden obisk, saj se ga je v treh dneh udeležilo več kot 8000 željnih zabave, bo letos postavil nov mejnik.

Letos bo minilo desetletje, odkar se mladi s Šentviške planote trudijo z organizacijo dobrodelnega festivala GorA RockA in tako dokazujejo, da se da s trdim in dobrim delom uspeti in družbi aktivno pomagati pri doseganju ciljev za boljši jutri. Da se pri vsem skupaj še zabavajo, pa je vse še toliko bolje. GorA RockA je odmeven dogodek, ki je v ta idilični delček Slovenije pripeljal že skoraj vse največje slovenske zasedbe.
 
Dogajanje festivala je postavljeno na Šentviško planoto, ki je prostrana predalpska planota, ležeča med Baško grapo, dolino Idrijce in Cerkljansko. Posejana je s številnimi skrbno obdelanimi travniki, gozdovi in pobočji, ki padajo v dolino, ter z značilnimi kraškimi oblikami, ki dajejo pokrajini prav poseben pečat.
 
Dubioza kolektiv, Tabu, Big Foot Mama, Zmelkoow, Zablujena Generacija, Elvis Jackson, The Drinkers in Tide so nekatere izmed potrjenih zasedb, ki bodo nastopile na deseti ponovitvi enega najbolj priljubljenih festivalov v Sloveniji.
 
Organizatorji festivala vsako leto poskrbijo tudi za dobrodelnost, saj celoten izkupiček festivala namenijo organizacijam in posameznikom potrebnim pomoči. Lanski izkupiček festivala je bil namenjen projektu Botrstva v Sloveniji in nakupu novega gasilskega vozila lokalnega gasilskega društva PGD Ponikve – Planota. Projekt Botrstva v Sloveniji so se organizatorji odločili podpreti tudi z letošnjo, jubilejno izvedbo festivala GorA RockA.

 
Cena festivalskih vstopnic: 25,00 EUR (do 22. junija); 35 EUR (od 22. junija do 27. junija).
Prodaja vstopnic: www.eventim.si, Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M Holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija.