Foto: Jože Volf
Umbilikal ob izidu albuma s singlom Dentro
17. december, 2013
Uroš Zagožen s singlom Čas za akcijo
18. december, 2013

Mi2 predstavljajo Hči vaškega učitelja

Foto: Dostop.si

Foto: Dostop.si

Mi2 so ob koncu leta pripravili nov singel Hči vaškega učitelja. Že tretja skladba, ki napoveduje sedmo studijsko ploščo, je prvi primer morilske balade v diskografiji enega ustvarjalno najbolj plodovitih rock bendov pri nas.

Murder ballad ali prevedeno morilske balade so poseben podžanr balad, ki ga pri nas ne slišimo pogosto in so zato skoraj neznane. Od tujih izvajalcev se jim je v preteklosti posvečal zlasti Nick Cave. Ob vseh baladnih značilnostih, ki so jim Mi2-jevci dodali svoj prepoznavni pečat, Hči vaškega učitelja prinaša na še dosedaj neslišan način zgodbo o življenju in smrti. Močna subtilna narativnost besedila pevca skupine Toneta Kregarja je podkrepljena s tipično Mi2-jevsko glasbo kitarista Egona Hermana, aranžma pa je delo vseh članov zasedbe. Skladba je tretji singel s prihajajočega albuma, po tem ko so letos že predstavili dve skladbi – Še en dan ter Vstati in obstati.
 
MI2 – Hči vaškega učitelja Mi2Hcivaskegaucitelja.mp3
 
Hči vaškega učitelja prihaja na radijske postaje in koncertne odre v času, ko Mi2-jevci (Tone Kregar – Tonč, Jernej Dirnbek – Dimek, Egon Herman – Srajca, Robert Novak – Flik in Igor Peter Orač – Mali) zaključujejo še eno uspešno leto. Po tem ko so lani zabeležili največ koncertov med slovenskimi rock bendi, se bo letošnja številka ustavila pri 30. Konec tega tedna bodo v soboto v Laškem nastopili skupaj z Gibonnijem, svoj zadnji špil v letošnjem letu pa bodo odigrali 30. decembra na trgu Leona Štuklja v Mariboru. V začetku novega leta bodo za skladbo izdali tudi videospot in nadaljevali s pripravami na izid svojega skupno osmega oziroma sedmega studijskega albuma.