Alja Krušič predstavlja singel Daj mi poljub
27. oktober, 2014
Mladi levi po 40. letih ponovno na odru
27. oktober, 2014

Mi2 s prvim koncertom napovedali Čista jeba tour

Mi2 so včeraj v ljubljanski Cvetličarni prvič v živo predstavili novi album Čista jeba, ki je izšel pri ZKP-RTV Slovenija. Na koncertu so za prvih 500 kupcev albuma, ki so z nakupom pridobili ekskluzivne vstopnice, odigrali single z nove plošče – Čisto jebo, Vstati in obstati, Hči vaškega učitelja in Staro dušo, umanjkal ni niti nabor njihovih najbolj poznanih skladb s prejšnjih plošč. 

S promocijskim koncertom so napovedali tudi sklop koncertov Čista jeba tour(a), ki se bo začel 8. novembra v celjskem domu v Celju, nadaljeval 14. in 15. v mariborskem Štuku ter zaključil 2. in 3. decembra v ljubljanski Cvetličarni.
 
Sedmi studijski album Čista jeba so Mi2 napovedali v začetku meseca z istoimenskim singlom. Njegov naslov med tem že postaja priljubljena besedna zveza, ki dobro povzema duh današnjega časa: »Napisali smo ljubezenski komad, ki pa bo živel tudi v drugih kontekstih. So pač časi čiste jebe,« pojasnjuje pevec skupine Tone Kregar – Tonč. Dokaz, kako so se omenjena skladba in druge nove prijele med publiko, je bilo včerajšnje prepevanje v ljubljanski Cvetličarni, kjer so Mi2 predstavili novi album in uspešnice s prejšnjih plošč.
 
Čisto jebo je v predprodaji pri založbi ZKP-RTV Slovenija kupilo več kot 500 kupcev, ki so lahko izbirali med CD-jem in dopolnjeno izdajo z DVD-jem koncerta, kmalu pa bo na voljo tudi kot vinil (LP). Mi2 bodo album še to leto predstavili Sloveniji na posebni turneji, poimenovani Čista jeba tour(a): “Obiskali bomo ljubljansko Cvetličarno, kjer bomo odigrali dva celovečerna koncerta, dvakrat bomo na Štuku v Mariboru, koncertni večer pripravljamo tudi v Celjskem domu v Celju,” napoveduje kitarist in pevec skupine Jernej Dirnbek. Kot pravi, bodo tudi tokratne koncerte začenjali ob človeški uri, v izogib prehude gneče na prizoriščih pa bodo število vstopnic omejili na znosno mejo. Čista jeba tour(a) se bo začela 8. novembra v Celju, nadaljevala 14. in 15. novembra v Mariboru in zaključila v Ljubljani 2. in 3. decembra.