Sasha Raven predstavlja singel Vse je zaman
8. oktober, 2014
Foto: Anže Mihevc
Fed Horses predstavljajo nov videospot za singel Down
8. oktober, 2014

Mi2 s singlom Čista jeba napovedujejo istoimenski album

Foto. Alan Orlic

Foto. Alan Orlic

Skupina Mi2 z izdanim singlom Čista jeba napoveduje izid istoimenskega albuma, ki bo izšel 23. oktobra. Sedmi studijski album je nastajal zadnji dve leti, tokratni singl pa kljub resnemu naslovu prinaša med občinstvo vedrino štajerskega rocka Mi2-jevcev.

Čista jeba je tretji singl, ki prihaja z danes najavljene istoimenske plošče. Po uporniški Vstati in obstati, morilski baladi Hči vaškega učitelja ter nostalgični Stari duši je pred nami singl z na videz zamorjenim naslovom, za katerim se skriva vedrejša, ljubezenska nota v liričnem rocku dečkov s Sotle. Za skladbo so Mi2-jevci pripravili “najhitreje posneti videospot v slovenski zgodovini”. Zaradi nevarnih pogojev snemanja, ki bi lahko resno ogrozilo življenje in zdravje sodelujočih, sta se dva člana skupine neposrednemu sodelovanju odpovedala, zato sta njuni vlogi odigrala posebej za to priložnost najeta kaskaderja, radijec Miha Šalehar in fotograf Dejan Batista.
 
MI2 – Čista jeba Mi2Cstajeba.mp3
 
Album Čista jeba, ki bo izšel 23. oktobra, je sedmi studijski album glasbene skupine Mi2. Fantje so ga zasnovali, posneli in izpilili v obdobju zadnjih dveh let ter štiri leta po izdaji svojega prejšnjega studijskega dela (Rokenrol, 2010). Mi2 ostajajo na albumu v preverjeni zasedbi, kot jo poznamo že skoraj 18 let; Tone Kregar – Tonč je prepoznavni vokal, Jernej Dirnbek – Dimek dodaja pristni, narečni vokal in kitaro, Egon Herman – Srajca je virtuoz na kitari, Robert Novak – Flik vleče basovske linije, Igor Peter Orač – Mali skrbi za ritme z bobni. Poleg njih je najpomembnejši del novega albuma neuradni 6. član skupine, tonski mojster in producent Drago Popovič Popi, ki je pri albumu ponovno prevzel vlogo producenta in studijskega mojstra.