Foto: Miro Majcen
Sausages predstavili novo ploščo 3, 4, 5 – dej pel
24. april, 2013
Foto: Luka Cajnkar
Trash Candy s singlom Rush hour
25. april, 2013

Mi2 s singlom Vstati in obstati

Foto: Alan Orlic

Foto: Alan Orlic

Skupina Mi2 je z nedavnim razprodanim nastopom na letošnjem Orto festu napovedala novi single in pričela pomladni sklop koncertov, obenem pa že nekaj časa pripravljajo novi glasbeni material. Zasedba z vedno dobro obiskanimi koncerti tako ostaja eden od vodilnih rock bendov pri nas, tudi po zaslugi uspešnih singlov in svojstvenih besedil, ki so z leti postali pravi zaščitni znak skupine. 

Mi2 so se v svojih besedilih že v preteklosti pogosto odzivali na aktualno družbeno dogajanje ter v skladbah kot so Dobrodošli na dvor, Zbudi me za prvi maj ali Čakal sn te ko kreten kritično opisovala sodobno slovensko stvarnost. Duh časa se odraža tudi pri nastajanju nove plošče, o čemer priča že skladba Še en dan, ki govori o politični razdeljenosti Slovencev, ki se prenaša iz roda v rod. Še aktualnejša in ostrejša je nova pesem z naslovom Vstati in obstati, ki v teh dneh prihaja na radijske postaje in jo v njeni video različici spremljajo dokumentarni posnetki.  
 
"Gre za udarni rokovski komad z besedilom, ki se kot parafraza Trubarjeve pridige na neposreden način dotika politične, gospodarske in socialne krize, ki je v pretekli zimi privedla do množičnih protestov na slovenskih ulicah," pravijo. Na enem izmed njih, na četrti vseslovenski ljudski vstaji, 9.3.2013, so Mi2 tudi nastopili in pesem premierno zaigrali. 
MI 2 – Vstati in obstati Mi2Vstatiinobstati.mp3