Elefant s petim singlom Feniks
28. marec, 2014
Flirrt predstavljajo akustični album Izpod kovtra
28. marec, 2014

Mi2 snemajo s športnim in uporniškim duhom

Foto: Dejan Batista

Foto: Dejan Batista

Skupina Mi2 pomlad preživlja v studiju in na koncertnih odrih. Po tem ko je singel Hči vaškega učitelja še vedno visoko na radijskih lestvicah, nastajajo nove skladbe. Z delom so že čez polovico, tako da se bo napoved jesenskega izida novega albuma zagotovo uresničila.

Snemanje sedmega studijskega albuma, ki mu še iščejo naslov, poteka v teh spomladanskih dneh v Studiu 22, RTV centra Maribor. Preverjeno delovno okolje, kjer so že nastajali albumi skupine Mi2, v neposredni bližini pohorskih strmin pod Pekrsko gorco, je prežeto s športnim in uporniškim duhom, kar jim daje inspiracijo za ustvarjanje: “Tudi skladbe, ki jih še nismo posneli, so večinoma že odbrane in napisane, tako da manjka le še finomehanična faza,” pojasnjuje Jernej Dirnbek. Snemanje albuma je že malo čez polovico in datum izida, jesen 2014, je tako več kot realen.
 
Novi album nastaja v preverjeni zasedbi. Tone Kregar – Tonč skrbi za prepoznaven vokal, Jernej Dirnbek – Dimek za pristen vokal, kitaro in klavirsko harmoniko, Egon Herman – Srajca je virtuoz na kitari, Robert Novak – Flik vleče basovske linije, Igor Peter Orač – Mali dodaja ritme z bobni. Poleg njih je najpomembnejši del novo nastajajočega projekta zagotovo neuradni 6. član skupine, tonski mojster in producent Drago Popovič – Popi, ki je pri albumu ponovno prevzel vlogo producenta in studijskega mojstra. Snemanje tehnično podpirata še Miha Lamut in Aleš Strnad, ki usklajujeta logistično-tehnične zaplete. “Vsaj toliko energije kot pripravam na snemanje, posvečamo druženju, dobri hrani in sprostitvi po snemanju,” o značilnem Mi2-jevskem štajersko pozitivnem delovnem vzdušju razlaga Dimek.
 
O uspehih, ki čakajo novo ploščo, še ne želijo govoriti. Dobro napoved zagotovo pomeni še vedno aktualen singel Hči vaškega učitelja, ki se tudi po treh mesecih drži vrhov radijskih lestvic. Pred njim so v eter in na odre poslali Še en dan in Vstati in obstati. Dosedanja diskografija Mi2-jevcev pa je skoraj razprodana: “Najvišjo naklado je imel album Dobrodošli na dvor, h kateri je prav gotovo prispevala neprofitna, simbolična cena. Naši prvi trije albumi in zadnji Rokenrol so že nekaj časa nazaj pošli, preostala dva pa sta tudi v zadnjih izdihljajih,” zaključuje Dimek.