Manche z videospotom Pot domov
28. januar, 2013
Kompilacija Kočevje špila – Grupni
28. januar, 2013

Michael Rose (ex. Black Uhuru) v Kinu Šiška

Michael Rose, pevec legendarnih Black Uhuru, živa legenda, ki je v tri dekade dolgi karieri sodeloval z vsemi vidnejšimi člani reggae skupnosti, dobitnik sploh prvega reggae grammya, Mr. Tu tu tweng, bo 22. februarja nastopil v Kinu Šiška v Ljubljani!

Na sceni se Michael oz. Mykal Rose pojavi v 70. letih prejšnjega stoletja. Po šopku solističnih singlov se je leta 1977, po odhodu Dona Carlosa in Gartha Dennisa, pridruži legendarni skupini Black Uhuru, ki se je v 80. letih uveljavila kot najbolj prepoznaven reggae band na mednarodni glasbeni sceni. Leta 1985 so ovojili sploh prvi reggae grammy za ploščo “Anthem”, na kateri je močan pečat pustil prav Michael Rose. Kmalu zatem so se Black Uhuru razšli, Rose je prekinil z nastopanjem, a ostal v stiku z glasbo. V pričetku 90. let se je vrnil z novo serijo singlov, ki jih je posnel z legendarno navezo Sly & Robbie, te pesmi pa so kasnej izšle tudi na albumu Sly And Robbie pres. Mykall Rose – The Taxi Sessions.

Michael Rose je kot eden najžlahtnejših predstavnikov žanra zaznamoval reggae že v času Boba Marleya, uspešno prebrodil vsa obdobja, ki so sledila, zaznamoval tudi dancehall (Shoot Out), vseeno pa paostaja zvest tradiciji. Z njegovim koncertom se na enem najboljših koncertnih prizorišč v državi obeta kronološki pregled reggae glasbe skozi prizmo žive legende – Michaela Rosa.

Teren mu bodo pripravili Siti Hlapci, ki so pravkar izdali svoj tretji album, na katerem se predstavljajo v tradicionalni roots maniri, ob domačih in tujih glasbenikih pa so močno okrepili pihalno sekcijo. Siti hlapci so edini slovenski reggae bend z desetletno tradicijo, ki uspešno nastopa tudi v okoliških državah. Drugi podporni bend je tržaški Makako Jump, ki v reggae vnaša elektroniko, a se drži jamajških okvirjev. Med drugim bodo fantje predstavili glasbo z nedavno izdanega albuma Munchies.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.