Foto: Žiga Culiberg
Eva Boto v singlu Plus in minus
30. januar, 2013
White stain z videospotom Left behind
31. januar, 2013

Miha Vanič Orkestra v Orto baru

Foto: Domen Pal

Foto: Domen Pal

Ob predstavitvi novega singla Tvoje sledi se bo glasbenik in pevec Miha Vanič 15. februarja s koncertom v ljubljanskem Orto baru znova predstavil domačemu občinstvu. Avtorsko glasbo s temeljno pop formo nadgrajuje z elementi jazza, funka, r’n’b-ja, soula in z motiviko širšega kulturnega in glasbenega okolja. Na odru se mu bo poleg odlične glasbene zasedbe pridružila tudi vokalistka Neža Trobec, znana po sodelovanju v skupini SUR in z godalnim kvartetom Godalika.

V Orto baru bodo zazvenele tudi radijski uspešnici Še eno noč mi daj in Med mesečino in snom ter druge skladbe z Mihovega prvega albuma Devet življenj (Razplet, 2011). Za skladbo Med mesečino in snom sta režiserja Miha Čeak in Mitja Senčur, člana Benjamin Produkcije, skupaj s koreografinjo Nino Fajdiga posnela radoživ in rahločuten video. V njem nastopajo poleg Mihe nekateri njegovi najboljši prijatelji, zato za video pravi, da je “oda prijateljstvu”.

Album Devet življenj je Miha posnel s priznanim glasbenikom in producentom Imerjem Trajo Brizanijem ter številčno ekipo domačih in tujih vrhunskih glasbenikov, med katerimi velja posebej izpostaviti dve izjemni vokalistki, avstralsko pevko Jackie Marshall in hrvaško divo Zdenko Kovačiček. Novi singel Tvoje sledi je hvalnica ljubezni, soncu, smehu, iskrivosti in človekovemu iskanju, ki nas včasih tako prevzamejo, da smo opijanjeni z njimi. “Kot bi pili vino sredi poletne sredozemske zemlje in prekipevali od življenja,” pravi Miha. Skladbo zaokroža vokalna improvizacija že omenjene Zdenke Kovačiček. Pred prvencem je Miha sodeloval z zasedbami Amala, Brizani Project, Bassment in Dejan Pečenko Trio. Kot član vokalne zasedbe je nastopil tudi v prvem slovensko-romskem muzikalu Stekleno jabolko.

Koncert se bo začel ob 22. uri z nastopom skupine B & T, ki jo sestavljata pevka Breda Božič in kitarist Tilen Štepišnik. Predstavila bosta avtorske pesmi pred izidom svojega prvega albuma. Njuno glasbo lahko najbolje opišemo z besedami nagajiv šansonski pop.