Foto: Matevž Kostanjšek
Bohem v singlu Polja mladih let
14. februar, 2014
Foto: Tina Semic
Banditi predstavljajo video za skladbo Walk away
17. februar, 2014

MIT, Buda in Soki skupaj v singlu

Skupina MIT predstavlja akustično različico skladbe Angels Inside, ki so jo posneli v sodelovanju z Budo in Sokijem iz Elvis Jackson!

Skupina Mit je lansko poletje izdala akustični album z naslovom AkuStik. Projekt AkuStik je nastajal vse od izdaje njihovega studijskega prvenca ‘Stik’ (2009), ponuja pa predelavo desetih avtorskih skladb zasedbe Mit. 
 
Kot prvi single predstavljajo skladbo Angels Inside iz omenjenega ploščka. Pesem je akustični naslednik istoimenske skladbe iz drugega studijskega albuma Asertiv, za katero je bil v začetku leta 2013 posnet tudi videospot. Za razliko od klasične moderne rock izvedbe, ki smo jo  vajeni od skupine Mit, ponuja Angels Inside prijetni akustiko, kljub temu pa  ohranja sporočilnost o ohranjanju svojega pristnega jaz-a, ali po besedah pevca Uroša: “Bodimo to kar smo, nič manj, nič več.”
 
Pesem je bila, tako kot vse dosedanje izdaje zasedbe Mit, posneta pod okriljem producenta Željka Mladenovića v Apollo Music Studiu. Nastala je v sodelovanju z dvema članoma skupine Elvis Jackson, z Budo (vokal) in Sokijem (bobni), ter članom latino pop rock zasedbe Las Cuerdas Leonom Slabetom (trobenta). 
 
MIT FEAT. BUDA & SOKI – Angels inside MITfeatBudaSokiAngelsInside.mp3