Severina napolnila Stožice
31. maj, 2013
Manuella z novim singlom V tvojem ognju (Inferno)
2. junij, 2013

Mit tik pred izdajo albuma AkuStik

Skupina Mit bo tokrat pozdravila poletje v drugačnem stilu, kot smo ga od njih vajeni. Namesto nizko-tonskega distoržna, bodo glavno vlogo prevzele akustične kitare ter nas ob priredbah avtorskih skladb zazibale v vročo sezono festivalov in počitnic. Vse skupaj pa ne bo zbledelo iz spomina, saj je koncert namenjen izdaji zgoščenke AkuStik, ki bo seveda na voljo tudi na prizorišču.

Projekt AkuStik nastaja že vse od izdaje studijskega prvenca "Stik" (2009), ki je že ponudil predelavo petih nosilnih pesmi. Tokrat se jim pridružuje še različica z Asertiva (2011). Priprave za AkuStik potekajo že vse od januarja 2013.

Mit so posneli akustični plošček v sodelovanju z mnogimi zanimivimi gosti: Elvis Jackson, Beer Belly, Matej Zalar, Tanja Bukovec, Ernie Mendillo, Leon Slabe, Andrej Rovan, Zilhad Džananović. Vse pa je potekalo pod kreativnim vodstvom producenta Željka Mladenovića v Apollo Music Studiu. V živo bo glasba zaživela in še posebej prišla do izraza na ambientni plaži v Veliki Zaki na Bledu. Po koncertu se bo odvijal after party v klubu Kult, prenočišča pa si lahko zagotovite v hostlu Backpackers Bled (backpackersled-hostel.com). Vabljeni torej v petek 7. junija od 20h dalje na Bled, na edinstven dogodek skupine Mit!