Tristan z novim singlom Okno
17. september, 2013
Foto: Luka Kaše
Big Foot Mama predstavljajo Iskre
17. september, 2013

Mladi slovenski metal/rock bandi na koncertu v Celju

27. septembra 2013 prihajajo v Celje slovenski metal/rock bandi Dead Dildo Drome, MIT, Heretic in Pissing in the wind na hardcore koncert Break the silence 6, ki se bo v organizaciji Dijaške sekcije Kluba študentov občine Celje (DS KŠOC) odvijal od 21. ure dalje v dvorani Celjskega mladinskega centra. 

DS KŠOC s projektom Break the silence že tretje leto zapored podpira metal kot kvalitetno alternativno glasbo in želi pokazati, da je ta zvrsti med mladimi popularna. "Koncerti Break the silence so vedno dobro obiskani, odziv obiskovalcev je pozitiven, neuveljavljene in mlade glasbene skupine pa dobijo priložnost, da se predstavijo celjski publiki", pravi Denis Juren, vodja projekta. 
 
Vsem privržencem moderne riffovske glasbe bodo tako mladi slovenski metal bandi popestrili jesen v Celju, saj skupaj ponujajo vse od hard rocka, new age, thrash, groove, core in death metala.  Moči so združili iz preprostih razlogov: po nekajkratnem sodelovanju v zadnjem letu in večletnem prijateljevanju so prišli do spoznanja, da se milo rečeno dobro razumejo in z lahkoto sodelujejo kot ekipa. Želja po igranju vseh sodelujočih je močna, jasno pa je tudi, da se skupaj lažje spoprimejo z zahtevno publiko in lahko ponudijo več.  Kljub različnosti bandov, jih druži močna sporočilnost avtorske glasbe, dvome glede mešanja zvrsti pa so že v preteklosti razblinili z uspešnim sodelovanjem.