Legendarni Lado Leskovar v Zlatem zobu
8. maj, 2013
Soundtopia s singlom Digital woods
8. maj, 2013

Momento po letu premora s singlom Novo upanje

Po več kot letu dni se skupaj s sončnimi dnevi in cvetočimi travniki na rock glasbeno sceno vrača skupina Momento. Novo Upanje je naslov njihove nove skladbe, ki jo kot vedno zaznamujejo nalezljivi, udarni, a melodični ritmi. Avtor glasbe in besedila za novi singel je Boštjan Levičar, za aranžma pa je poskrbel band sam.

Po lanskoletnem nastopu na Rock Otočcu so se fantje odločili, da si za naslednji album vzamejo dovolj časa za raziskovanje mnogoplastnosti življenja, glasbe in njene vloge v družbi. Prvi plod s tega popotovanja je skladba Novo upanje, ki jo je Momento tudi grafično lepo ponazoril z regratovo lučko. Vsak njen del namreč v sebi nosi potencial, da zgradi in zaživi svojo zgodbo.
 
Zato besedilo poslušalca ne pusti praznega, ampak spodbuja k razmisleku o moči povezovanja, o tem, da smo dolžni razmišljati s svojimi glavami. V nas samih je prihodnost, svoboda, upanje.

MOMENTO – Novo upanje MomentoNovoUpanje.mp3

 
Momento so v zadnjih mesecih sicer v polnem delovnem zagonu, saj snemajo novi album, ki bo nasledil prvenec Era. Na njem bo poleg članov banda mogoče slišati tudi dva odlična glasbenika; klaviaturista Petra Ureka ter kitarista Miho Koretiča. Tudi pri tem albumu sodelujejo z Robinom Schmidtom (mastering) in Matejem Brilijem (miks). Slednji bo skupaj z Urošem Bonom poskrbel še za snemanje.
 
Izid albuma napovedujejo v zadnji četrtini letošnjega leta, podpreti pa ga nameravajo tudi s klubsko turnejo.