Jernej Zoran predstavlja video za singel Moj svet
20. oktober, 2014
Borut M predstavlja svoj prvi singel Čudna noč
20. oktober, 2014

Momento z novim albumom Karma reset

Zasedba Momento je ta konec tedna preživela na prav poseben način. Robi, Marko in Boštjan so namreč v soboto izdali svoj novi studijski album z naslovom Karma reset, pomembno prelomnico glasbenega ustvarjanja pa so na veliki dan ovekovečili tudi s premierno predstavitvijo na domačem, krškem odru. Njihovi najbolj zvesti oboževalci in vsi tisti, ki jih Momento navdušujejo že 8 glasbenih let, so bili tako že priča prvemu izmed niza koncertov, na katerih bodo v razširjeni live zasedbi predstavili 13 novih skladb, ki so plod trdega dela zadnjih let.

Sicer so Momento pred izidom na poslušanje postavili štiri najavne single, ki so se na veselje ekipe dobro odrezali na lestvicah radijskih postaj ter dodobra razgreli ozračje pred velikim izidom. Gre sicer za drugi album benda, spomnimo, leta 2012 so lansirali prvi spletni multimedijski album v Sloveniji z naslovom Era iz katerega nikakor ne gre prezreti uspešnice Flying high. Od Ere do Karme reset pa se je zgodil velik korak. “Novi album je nadgradnja naše glasbe predvsem z avtorskega vidika, saj je na njem moč slišati prispevek vseh treh članov. Album je zaokrožen mozaik misli, občutenj, svetobolja treh “naivnežev” in “sanjačev”, z upanjem na lepšo končno sliko”, je ob izidu povedal član zasedbe Marko Jakopin, nepogrešljivi člen odličnega glasbenega tria.
 
Na albumu pa se je znašlo tudi kar nekaj gostov, ki so seveda pustili svoj unikaten pečat. Poleg godalnega orkestra je v skladbi »V objemu melodij« žametni ženski vokal domiselno prevzela Nana Milčinski, zasedba pa se je v studiu povečala še za dva člana, za klaviature je namreč sedel Peter Urek, kitarska dopolnitev pa je bila zaupana odličnemu Mihi Koretiču. Oba bosta Momento spremljala tudi na celotni promocijski turneji.
 
“Po dveh letih trdega dela bomo poslušalcem končno lahko pokazali, kaj smo v tem času ustvarili v vadnici in studiu. Koncertov, ki prihajajo, bo veliko in nad tem smo navdušeni, saj so le-ti najlepši del glasbe. Karma Reset bo z njimi dosegel še več poslušalcev kot naš prvenec Era, saj bomo nekatera mesta obiskali prvič. Nestrpno pričakujemo tudi našo prvo turnejo po tujini”, je o prihajajočih nastopih povedal frontman zasedbe Boštjan Levičar, ki se podpisuje tudi pod večino besedil novega albuma.
 
Sicer pa se bo naslednji podvig Momento zgodil 6. novembra, ko bodo Karmo reset predstavili v Kinu Šiška in tako udarili tudi v prestolnici. Fantje se dogodka izjemno veselijo, bojni plan pa je po besedah članov maksimalno uživati na odru in s suverenim nastopom osvojiti Ljubljano!