Jan Plestenjak predstavlja video za skladbo Čao lepa
10. september, 2013
Impulz z videom za prvi singel Nasmeh
10. september, 2013

Momento z novim singlom Brezpotje

Foto: Rok Carl

Foto: Rok Carl

Po dobro sprejeti skladbi in videospotu Novo upanje skupina Momento sedaj predstavlja novo zgodbo z naslovom Brezpotje. Pesem je avtorski prvenec basista skupine, Marka Jakopina. "Pesem govori o življenjskih preizkušnjah, ki jih obrnemo sebi v prid in iz katerih izstopimo `boljši ljudje`," je o pesmi povedal Marko in dodal: "Gre za hojo po neustaljenih in neodkritih poteh – samo tako lahko odkrijemo nekaj novega, nekaj boljšega. To je hoja po poti sprememb."

Fantje so trenutno zelo aktivni v studiu, kjer potekajo priprave za novo ploščo, ki bo izšla predvidoma spomladi in bo sestavljena iz trinajstih avtorskih pesmi. Z novim singlom Brezpotje in prejšnjo pesmijo Novo upanje, ki sta del nove plošče, nam Momento dajejo jasno vedeti, da se nam obeta resnična nadgradnja njihovega debitantskega albuma Era.

MOMENTO – Brezpotje MomentoBrezpotje.mp3
 
Tako kot večina pesmi skupine Momento, bo tudi singel Brezpotje dobil vizualno  podobo, a tokrat malce drugače. Fantje se namreč 20. in 21. septembra odpravljajo na zanimivo akustično turnejo po državi. S kitaro v roki bodi obiskali okoli trideset mestnih središč in tam v živo predstavili svoj najnovejši singel, s pomočjo spremljajoče ekipe, ki bo ovekovečila dogajanje, pa bodo nato sestavili videospot.
 
Momento torej čaka pestra jesen, poleg omenjene akustične turneje jih čaka še nekaj pomembnih nastopov, ki bodo prav tako polni svežine, saj so razširili ekipo glasbenikov. Kot gosta se bosta v živo predstavila Peter Urek na klaviaturah ter Jernej Trobentar na kitari, na posnetku pa lahko ob Petru slišite tudi kitarista Miho Koretiča. 
 
Momento se torej kmalu vračajo nazaj na odre in čeprav nova pesem nosi naslov Brezpotje, so več kot očitno na dobro začrtani poti svojega glasbenega ustvarjanja.