Foto: Nika Hölcl
Zarolanih 10: Ditka
14. november, 2016
Rudi Bučar in Marko Črnčec s Šaltinko
14. november, 2016

MotörCity, novi blues rock festival v Tolminu

Prihodnje leto se bo poletnim glasbenim festivalom, ki potekajo na idiličnem sotočju Tolminke in Soče v Tolminu, pridružil nov; blues rock festival MotörCity! Festival MotörCity bo potekal od četrtka, 24. avgusta, do nedelje, 27. avgusta 2017, in bo ponudil širok nabor blues rock glasbe. 

Že prva edicija festivala bo postregla z mnogimi odmevnimi domačimi in tujimi glasbeniki  – prvi potrjeni nastopajoči so Chris Thomas King, Hans Theessink & Terry Evans, Henrik Freischlader, Prismojeni profesorji bluesa, Stray Train, Bluesback in Grand Zeppelin. Seznam pa še zdaleč ni dokončen!
 
Korenine blues glasbe segajo v pozno 19. stoletje, v južne predele Združenih držav Amerike. Glasbeni žanr, ki že več kot stoletje sodi med pomembnejše, tudi v družbenem in političnem smislu, je imel velik vpliv na pojav rock'n'rolla (in posledično rocka, blues rocka …) v sredini prejšnjega stoletja. Brez bluesa bi bila današnja glasbena pokrajina precej drugačna.
 
Blues glasba z vsemi svojimi podžanri in fuzijami je v zadnjih letih v razcvetu – poleg avtentičnega, skoraj tradicionalnega bluesa na odrih in lestvicah najdemo mnoge izvajalce, ki so žanru vdihnili modernejši zvok. Tudi Slovenija v tem pogledu ni izjema. Blues glasba je v današnjih časih s pojavom novih izvajalcev postala ponovno popularna in temu trendu sledi tudi MotörCity!
 
Organizatorji pripravljajo bogat nabor nastopajočih, raznoliko dnevno dogajanje in zanimivo nagradno žrebanje – iz festivala MotörCity se lahko eden od kupcev festivalske vstopnice domov odpelje s custom vintage motociklom.