Papir-AnaMaja
recenzija: PAPIR – PO VIHARJU
17. februar, 2011
NinaP2
novica: EMA 2011 PRED VRATI
17. februar, 2011

mp3: Novi singel: DA KRU – S TABO AL PA BREZ

DaKru17

DaKru17Da Kru je na novo organizirana skupina že v preteklosti aktivnih glasbenikov, ki se že nekaj let uspešno spogledujejo s slovensko hip hop, r’n’b ter klubsko sceno. Sedaj so se odločili za malce drugačen pristop in glasbo. Album, ki ga pripravljajo, je mešanica, dancea, housa in rapa, nov stil pa nam predstavljajo v singlu S tabo al pa brez. Pesem je že postala uspešnica plesnih podijev, fantje pa nam z njim sporočajo, da ne glede na to, kdo pride v njihovo življenje ali kdo odide, oni ostajajo to, kar so. Originalni.

Originalni pa je tudi njihov način ustvarjanja, saj ustvarjajo direktno v studiu, tako rekoč na licu mesta, brez v naprej pripravljene glasbe, tekstov, melodij in harmonij. Prisegajo na dobro počutje in pozitivno energijo, kar je po njihovem mnenju najbolj pomemben faktor ustvarjanja.

DA KRU – S tabo al pa brez (30 sek) DaKru-Staboalpabrez-35sec.mp3

Tako lahko tudi v prihodnosti pričakujemo še več pozitivnih in poskočnih skladb izpod peresa skupine Da Kru. Fantje pa ljudem sporočajo ”It’s just a ride!”

Člani skupine so producent in tekstopisec Damjan Jovič, pevec, raper ter frontman skupine Boštjan Nipič (Nipke), raper Blaž Hojžar (HojžBenks) in guru skupine Aljoša Nipič (Aloshaman). Kot člani skupine Dravle Records so sproducirali že kar nekaj uspešnic, pri katerih so sodelovali Anika Horvat, Zlatko, Cazzafura in drugi.