ALENKA_GODEC_Najlepe_pesmi_II_NASLOVNICA
recenzija: ALENKA GODEC – SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE II
11. januar, 2011
ninaosenarti
mp3: Novi singel: NINA OSENAR – TI
12. januar, 2011

mp3: Novi singel: FLIRRT – HORIZONT

Flirrt_foto_Savant

Flirrt_foto_SavantSkupina Flirrt v eter pošilja nov single s svoje aktualne plošče, naslovno skladbo z albuma Horizont, ki je izšel jeseni. Skladba govori o razhodu med dvema in agoniji, ki sledi razhodu, ko eden od njiju ne zmore sprejeti  dokončnosti situacije. Ta črna luknja sledi večini razhodov, zato se bo v skladbi našel vsak človek, ki je že ljubil in izgubil.

Minevanje časa in neizogibnost situacije odzvanjata v vokalni temi in pulzirajočih kitarah, ki definirajo skladbo. V kiticah skladbe inštrumentalno podlago ustvarjajo predvsem bobni in bas kitara, utrinke iz preteklosti pa ponazarjajo klavirski in kitarski parti, ki poskrbijo za ambient. Polno zvočno sliko skladba dobi v refrenih, kjer spekter do zadnjega kotička napolnijo odlično odpeti spremljevalni vokali, ki dopolnjujejo glavno vokalno linijo in skupaj z njo tvorijo celoto. Dinamika skladbe poustvarja čustvene pretrese v zgodbi, ki jo sestavljajo izbruhi trenutne sreče, jeze, obupa,… ki pa jih skozi celotno skladbo spremljata žalost in ranljivost.

FLIRRT – Horizont FLIRRT-Horizont.mp3

O skladbi je njen avtor, Rok Lunaček, povedal sledeče:
“Ko si sesut po navadi nastanejo takšni komadi. In ko nisi več sesut, se spominjaš slednjih trenutkov skozi takšne komade. Po navadi čez čas, ko se nehaš smiliti sam sebi in ko mine patetična faza, z lahkoto zajemaš vodo iz vodnjaka trenutkov, ki so v nekem obdobju boleli. In za razliko od tistega trenutka, ko bi najraje umrl in bi najraje namesto srca imel kak umeten nadomestek, kasneje lahko vidiš mnogo več dobrega v žalosti. Horizont ločuje nebo in zemljo in dobro od slabega. In vsak ima v sebi svoje obzorje kjer zahaja in vzhaja sonce.”