Bakalina_10
reportaža: BAKALINA PREDSTAVILA NOV ALBUM
28. februar, 2011
chorchyp-mocsamuraja28
album: CHORCHYP – POT SAMURAJA
28. februar, 2011

mp3: Novi singel: HELENA BLAGNE – NAVADEN MAJSKI DAN

HelenaBlagne28

HelenaBlagne28Helena Blagne vedno znova preseneča in navdušuje. Tokrat s skladbo Navaden majski dan. Helena Blagne med poslušalce pošilja svojo legendarno skladbo v novi preobleki, z novim aranžmajem in tudi z novim naslovom. Skladba Navaden majski dan je bila širši javnosti prvič predstavljena leta 1991 na Jugoviziji v Sarajevu, takratnem jugoslovanskem izboru za pesem Evrovizije. Pesem je bila izvedena pod naslovom Navaden majski dan. Ker tokrat Helena preseneča z novo podobo svojih najlepših skladb, je skladba dobila tudi novo ime.

Helena je od nekdaj sodelovala z najvidnejšimi slovenskimi avtorji in izvajalci in tudi najavni single prihajajočega albuma ni izjema – glasba je delo Tadeja Hrušovarja, besedilo Dušana Velkaverha, za novo zvočno podobo pa sta poskrbela Patrik Greblo in Sašo Fajon.

HELENA BLAGNE – Navaden majski dan HelenaBlagne_Leta 90Navadenmajskidan.mp3

Skladba Navaden majski dan je najavni single Heleninega prihajajočega albuma z naborom njenih najlepših skladb, ki jih je Helena ponovno posnela v sodelovanju z najboljšo ekipo kvalitetnih glasbenikov, glasbenih ustvarjalcev in poustvarjalcev ter poskrbela za njihovo novo zvočno podobo, sodobno produkcijo, nekatere pa spremenila v zanimive duete. Na prihajajočem albumu, ki prihaja v prodajo v mesecu marcu, bodo poleg skladbe Navaden majski dan tudi druge Helenine najlepše. Helenin edinstven, izpiljen, izrazit in prepričljiv vokal bo vdahnil novo življenje vsem tem skladbam.

Helena Blagne pa 29. marca 2011 pripravlja še eno veliko glasbeno poslastico – kot prva slovenska glasbenica se bo predstavila občinstvu na velikem glasbenem spektaklu v ljubljanskih Stožicah, na katerem se ji bodo na odru pridružili svetovna atrakcija zbor dunajskih dečkov, šest tenorjev ter simfonični orkester. Pričakujemo lahko vokalno izpiljen, močen in neponovljiv koncert, skratka eno največjih glasbenih produkcij v zadnjem desetletju na naših tleh.