markogrobler
mp3: Novi singel: MARKO GROBLER – GREM NA JUG
11. januar, 2011
ALENKA_GODEC_Najlepe_pesmi_II_NASLOVNICA
recenzija: ALENKA GODEC – SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE II
11. januar, 2011

mp3: Novi singel: NEISHA – PRIDEJO ČASI

Neisha

NeishaNeisha je tokrat posnela videospot za pesem, ki prihaja z novega albuma in nosi ime Pridejo časi. Gre za odlično, himnično pop skladbo, ki govori o spremenljivosti življenja in o tem, da vsaka stvar pride ob svojem času, na nas pa je, da življenja ne čakamo, temveč ga v celoti živimo. Pesem napoveduje produkcijsko malce drugačno Neisho, kot smo je bili vajeni doslej.

Spot je režiral Predrag Rajčič – Perica (Mediaspot), direktor fotografije pa je bil Vladan Jankovič, v spotu so porabljeni posnetki narejeni v Sloveniji in na Irskem. Gre za enega najboljših del, če že ne celo za najboljše delo omenjenega režiserja.

NEISHA – Pridejo časi neisha-Pridejocasi.mp3

Zanimivosti s snemanja:
“Spot je bil v celoti posnet s fotografskim aparatom. Ker smo delali v zaščitenem nacionalnem  parku, je to prišlo prav, saj smo dajali vtis, da se fotografiramo, ne pa da snemamo video spot. Ves čas snemanja smo bili izredno pazljivi, da nismo kakorkoli  posegali v okolje . Prvoten načrt je bil, da se spot konča s kadrom, kako klavir pada po pečini, ampak smo iz istih razlogov (razgrajanje po nacionalnem parku je pač prepovedano) spremenili scenarij v naravi bolj prijaznega. “
 
“Pri sceni s klavirjem smo bili skoraj kaskaderji, saj je stal 10 cm od nevarnega previsa na klančini. V ta namen ga je bilo potrebno vkopati v tla, poleg tega, pa je klavir pred zdrsom v prepad, varovala vrv, ki je bila ravno tako vkopana v tla, z njo pa je bil klavir praktično v “navezi”. Kasneje smo klavir pustili v bližnji gostilni, kjer zdaj služi kot greda za rože. In tako smo tudi v skrbi, da za sabo pustimo čimmanj sledi, “reciklirali” naš rekvizit.”
{loadposition neisha2}

Zanimivosti s snemanja:

 

– Spot je bil v celoti posnet s fotografskim aparatom. Ker smo delali v zaščitenem nacionalnem  parku, je to prišlo prav, saj smo dajali vtis, da se fotografiramo, ne pa da snemamo video spot. Ves čas snemanja smo bili izredno pazljivi, da nismo kakorkoli  posegali v okolje . Prvoten načrt je bil, da se spot konča s kadrom, kako klavir pada po pečini, ampak smo iz istih razlogov ( razgrajanje po nacionalnem parku je pač prepovedano) spremenili scenarij v ‘naravi bolj prijaznega’. 

 

– Pri sceni s klavirjem smo bili skoraj kaskaderji, saj je stal 10 cm od nevarnega previsa na klančini. V ta namen ga je bilo potrebno vkopati v tla, poleg tega, pa je klavir pred zdrsom v prepad, varovala vrv, ki je bila ravno tako vkopana v tla, z njo pa je bil klavir praktično v “navezi”. Kasneje smo klavir pustili v bližnji gostilni, kjer zdaj služi kot greda za rože. In tako smo tudi v skrbi, da za sabo pustimo čimmanj sledi, ‘reciklirali’ naš rekvizit.