Adam_02
video: ADAM – MODROST
2. november, 2010
omarnaber5
mp3: Novi singel: OMAR NABER – PREDEN GREŠ
2. november, 2010

mp3: Novi singel: NEVEMBER1 – IZLET V NEZNANO

nevember14

nevember14Zasedba Nevember1, ki je nazadnje predstavila single Disko, disko, se te dni kot obljubljeno pripravlja z novo pesmijo. Izlet v neznano po besedah pevca in avtorja skladbe Primoža P. Ram Siterja govori o tem, da nikoli ne veš, kaj te čaka za naslednjim ovinkom, zato je še tako bolj pomembno biti tukaj in zdaj.
Fantje so se odločili, da posnamejo tudi videospot. Ta bo kompilacija utrinkov s koncertov, roadtripov, intervjujev, nastaja pa v sodelovanju z režiserjem Dejanom Babosekom, ki je zasedbo že poleti spremljal med drugim tudi na festival na Poljsko, kjer je večina posnetkov tudi nastala.

Single je med hitrejšimi pesmimi z aktualnega albuma ‘Himne, hvalnice, molitve, cifre, vojaki in disko’, ki je izšel v prvi polovici letošnjega leta.

6. novembra bodo protestirali
Nevember1 so se kot mlad, perspektiven glasbeni kolektiv, ki ima svoj “bazni tabor” v Zasavju, odločili, da nastopijo na protestnem dogodku proti sežigalnici nevarnih odpadkov v Trbovljah in ignoranci državnega in lokalnega vodstva pri reševanju okoljevarstvenih problemov. “Naši prijatelji okoljevarstveniki že zelo dolgo vpijejo, čas je, da jim stopimo ob ramo in s tistim, kar znamo najbolj pomagamo po najboljših močeh. Veseli bomo skupaj igrati z bendi, ki smo jih kot mulci sami poslušali in prosili za nasvete! Nastopili bodo namreč še Bohem in Orlek.”

Prireditev bo 6. novembra ob 19h v Delavskem domu Zagorje. “Nadaljevala se bo z Zadnjim mirnim protestom Zasavcev pred vladino palačo v Ljubljani, v sredo 10.11. ob 17h. Zaigrali bomo nekaj akustičnih predelav pesmi s plošče Himne, hvalnice, molitve, cifre, vojaki in disko in nekaj novejših skladb, ki pa že v svoji osnovi stremijo k uporu in bodo kot nalašč primerni za prireditev. Danes vsemu vlada denar in to nam ne diši! Osebno menim, da je stiskanje mikrofona brez pomena, če vanj ne poveš, kakšne so boljše alternative! Plate nismo naredili, da bodo množice zadovoljne z zabavo, ampak, da povemo, kaj je prav in kaj ne. Sploh pa je že čas za en resen upor!”

NEVEMBER1 – Izlet v neznano NEVEMBER1-IzletVNeznano.mp3


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.