nevember14
mp3: Novi singel: NEVEMBER1 – IZLET V NEZNANO
2. november, 2010
SellOut
mp3: Novi singel: SELL OUT – SAMOTA
2. november, 2010

mp3: Novi singel: OMAR NABER – PREDEN GREŠ

omarnaber5

omarnaber5Omar Naber se predstavlja z novim singlom Preden greš. Tudi tokrat je glasbo napisal sam, v studiu pa je ponovno sodeloval s stalno ekipo, ki jo sestavljajo Miha Gorše, Jure Golobič in Tadej Mihelič. Preden greš je druga skladba s prihajajočega novega albuma, ki bo izšel v začetku prihodnjega leta.

“Skladba je nastala zelo spontano, sama od sebe. To je tako, dobiš idejo, primeš v roke kitaro, zaigraš začetno temo in občutek te brez ustavljanja in nadaljnjega popravljanja pripelje do konca. Tako je nastala tudi ta skladba. Takih je kar veliko,  vendar pa to ne pomeni, da je vsaka, narejena na ta način – dobra. Toda ta se mi zdi vrhunska –  zato jo tudi predstavljamo kot single. Vsaka pesem je sestavljanka mojega življenja, vsaka ima svojo vlogo. Skladbe ločim po tem, če so posebne ali ne in seveda po tem, kakšno zgodbo imajo za seboj. Ta skladba je ena tistih, ki se uvršča med najbolj posebne in med tiste z najmočnejšo zgodbo. Na nastajanje te pesmi me vežejo močni in lepi spomini,” je o nastajanju pesmi Preden greš povedal Omar.

Poleg priprav na izid novega albuma, ki naj bi izšel februarja, se je Omar te dni mudil še v drugih snemalnih studijih in v Zagrebu nedavno posnel zanimiv duet, ki ga bomo lahko slišali že 21. novembra, premierno v oddaji Spet doma.

In čeprav Omar večino prostega časa preživi na vajah ali v studiu, pa še vedno najde tudi čas za hobije. Dvakrat tedensko tako igra nogomet in tudi na ta način ohranja kondicijo, potrebno za vse koncerte.

“Dve uri kombinacije skakanja, petja in igranja ni mačji kašelj in kondicija je za glasbenika na odru pomembna. Če jo lahko ohranjaš tako, da se ukvarjaš s športom, ki te veseli in sprošča, je to toliko bolje. Sam sem privrženec skupinskih športov, kjer dejansko treniraš skozi igro in se pri tem zabavaš,” je povedal. In če v poletnih dneh vsako priložnost izkoristi za skok na morje, kjer na družinskem vikendu po mili volji navija glasno glasbo in v nočnih urah ustvarja nove melodije, se v hladnejših dneh najraje sprosti ob dobrem filmu. “Zaenkrat je v moji domači videoteki približno 200 filmov. Rad pa pogledam tudi kakšno humoristično nanizanko. Ampak te dni je moja glavna okupacija čisto nova kitara! Z bobnarjem Jako Liparjem tako že ustvarjava nove pesmi v našem prostoru za vaje,” je še povedal Omar.

OMAR NABER – Preden greš omarnaber-Predengres.mp3