Foto: Peter Uhan
Izšla je Tristanova glasbena pravljica
8. december, 2011
Foto: Aleksander Remec
Elvis Jackson v marcu na kar tritedensko turnejo po VB
8. december, 2011

Multiball praznujejo 10 let

Multiball, so slovenska glasbena zasedba iz Celja, ki koncertira in ustvarja glasbo že vse od leta 2001. Danes skupino sestavljajo Gregor Videc (glavni vokal, kitara), Jan Ratej (bobni), Goran Koražija (kitara, spremljevalni vokali) in Matej Kosmačin (bas kitara, spremljevalni vokali). Njihovo glasbo bi lahko opredelili kot punk rock v širokem pomenu besede, saj je v njihovi glasbi moč razbrati tako elemente punka, rocka, indie rocka in celo swinga.
Večja prelomnica se je skupini zgodila leta 2004, ko se z izzidom svojega prvenca uspešno prebijejo tudi v Italijo s pomočjo italijanske založbe Indelirium records. Njihov album je prejel odlične recenzije v tujih spletnih medijih v Italiji, Nemčiji, Veliki Britaniji in Belgiji. Prvi večji preboj se zgodi na koncertu v nemškem mestu Schweinfurt kjer skupina dobi priložnost nastopiti s priznano ameriško skupino Strung Out. Zaradi dobrega gostovanja v Nemčiji, se Multiball 31. januarja 2005 predstavijo, kot predskupina nemškim The Beatsteaks na Metelkovi. V obdobju od septembra 2004 in do Septembra 2005 tako Multiball odigrajo okoli 60 koncertov tako doma kot v tujini.
Leta 2005 izzide že drugi album »Endless journey«,  izdaji plošče sledi promocijska turneja »Fat Balls tour« v sodelovanju z ljubljanskimi Leaf-fat, ki poteka v Avstriji in Sloveniji. Pričetek leta 2006 skupina pospremi s spomladansko »Endless journey tour« , ki poteka v Sloveniji, Avstriji, Italiji, Nemčiji in na Hrvaškem. V mesecu marcu in aprilu je posnet videospot za skladbo »Friday night anthem«, v režiji Jureta Matjažiča. Prične se redno predvajanje spota na MTV Adria in Multiball postanejo prva slovenska glasbena skupina katere video je uvrščen na svetovno znani spletni strani Punkrockvids.com! V istem obdobju se skladba “When I’m done” uporabi za podlago v videospotu za projekt “Razstur Party”, ki ga režira Mitja Okorn. V mesecu juniju se odzovejo povabilu Jureta Longyke in nastopijo v glasbeni oddaji Izštekani v živo na Valu 202 ter dočakajo celostransko predstavitev v angleški glasbeni reviji »Metal Hammer«. Avgusta 2006 se Multiball odzovejo povabilu The Beatsteaks ter nastopijo kot njihova predskupina na koncertu v salzburškem Rockhouseu, leto 2006 pa zaklučijo s turnejo »Punk is dead tour 2006« skupaj z avstrijskimi 3 Feet Smaller, Gudalajaro in italijanskimi Vanilla Sky. Na razprodani tuneji ki poteka po najboljših avstrijskih klubih v Salzburgu, Celovcu, Linzu, Grazu in na Dunaju podpišejo pogodbo o sodelovanju s Teamrider booking agencijo z Dunaja.
Leto 2007 je namenjeno predvsem pospešenemu koncentiranju, predvsem v Avstriji, Nemčiji in Sloveniji. V mesecu decembru se skupina odloči zamenjati avstrijsko booking agencijo in tako od takrat zanje skrbi The Arcadia Agency. Z novim letom 2008 se Multiball odločijo za manj koncertiranja, vse je osredotočeno na snemanje in produkcijo nove plošče. Vseeno pa se odzovejo povabilu, da nastopijo junija 2008 v Budimpešti pred 5.000 poslušalci kot predskupina svetovno priznanim ameriškim punk rockerjem Bad Religion. Pričnejo se priprave na izid plošče “The days that follow…”, pesem “Thin rope” je izbrana kot prva predstavitvena pesem albuma. Za omenjeni komad se posname videospot, za dober scenarij in izredno vizualno podobo poskrbita Miloš Radosavljević in Miloš Srdić. Videospot doživi premiero januarja 2009 v celjskem kinu Metropol, televizijska premiera se zgodi še isti dan. Na MTV Adria je spot takoj uvrščen na MTV Adria Rock Chart, kjer ostane dobra 2 meseca. V mesecu februarju je nova plošča izdana s pomočjo novo nastalega glasbenega mesečnika RSQ. Prične se slovenska promocija plošče z udarnimi koncerti po vseh večjih slovenskih urbanih središčih
Marca skupina sklene sodelovanje z nemško glasbeno založbo Antstreet records, v podpisu pogodbe se za mednarodno izdajo plošče določi 2. oktober 2009. V sodelovanju z Antstreet records, se organizirata dve poletni turneji na katerih Multiball nastopijo v Nemčiji, Veliki Britaniji, Belgiji, Avstriji ob boku zvenečim imenom punk/rock glasbe kot so Ignite, Mad Caddies, Voodoo glow skulls, Random hand, No fun at all,…. Turneja služi kot nekakšna priprava na promocijo plošče v srednji Evropi in Veliki Britaniji. Oktobra se na internetu pojavijo prve recenzije, ki potrdijo kvaliteto plošče. Avstrijska glasbena televizija GO-TV, fante povabi v oddajo “Hosted by”, kjer je v enourni oddaji predstavljena celotna zgodba benda.
V letu 2010 sledi skupna turneja z ameriško skupino Good Knives, ko Multiball obiščejo Veliko Britanijo in Evropo. Po končani turneji se skupina odloči za premor v delovanju. Mirovanje traja do pomladi 2011, ko je izdan prvi single v slovenskem jeziku. Majk je priredba skladbe Mike the great iz plošče The Days That Follow in postane popevka tedna. Multiball pospešeno sledijo svoji viziji dobrega live banda in intenzivno koncertirajo skozi celo leto.
17.decembra se tako obeta veliki koncert skupine v Celju kjer bodo zaokrožili svoje desetletno delovanje. V ta namen je skupina izdala nov single „Can’t get out of here“ katerega kot darilo pošilja vsem podpornikom svoje glasbe brezplačno. Download komada bo mogoč od sredine decembra preko splete strani MTV Adria.

Multiball, so slovenska glasbena zasedba iz Celja, ki koncertira in ustvarja glasbo že vse od leta 2001. Danes skupino sestavljajo Gregor Videc (glavni vokal, kitara), Jan Ratej (bobni), Goran Koražija (kitara, spremljevalni vokali) in Matej Kosmačin (bas kitara, spremljevalni vokali). Njihovo glasbo bi lahko opredelili kot punk rock v širokem pomenu besede, saj je v njihovi glasbi moč razbrati tako elemente punka, rocka, indie rocka in celo swinga.

Večja prelomnica se je skupini zgodila leta 2004, ko se z izzidom svojega prvenca uspešno prebijejo tudi v Italijo s pomočjo italijanske založbe Indelirium records. Njihov album je prejel odlične recenzije v tujih spletnih medijih v Italiji, Nemčiji, Veliki Britaniji in Belgiji. Do leta 2010 so deležni mnogih odmevnih koncertov, dobrih odzivov na videospote in pozitivnih kritik. V letu 2010 sledi skupna turneja z ameriško skupino Good Knives, ko Multiball obiščejo Veliko Britanijo in Evropo. Po končani turneji se skupina odloči za premor v delovanju. Mirovanje traja do pomladi 2011, ko je izdan prvi single v slovenskem jeziku. Majk je priredba skladbe Mike the great iz plošče The Days That Follow in postane popevka tedna. Multiball pospešeno sledijo svoji viziji dobrega live banda in intenzivno koncertirajo skozi celo leto. 

17.decembra se tako obeta veliki koncert skupine v Celju kjer bodo zaokrožili svoje desetletno delovanje. V ta namen je skupina izdala nov single Can’t get out of here katerega kot darilo pošilja vsem podpornikom svoje glasbe brezplačno.