Anika Horvat v otroški skladbi Da bo okolje izgledalo bolje
7. junij, 2013
Daša s skladbo Od ljubezni zadet
7. junij, 2013

Na festivalu Brežice moje mesto tudi letos pestro dogajanje

Festival Brežice moje mesto 2013, ki vsako leto bolj in bolj navdušuje ne le posavsko, temveč tudi širšo slovensko publiko, znova glasno trka na vrata, ki naznanjajo pričetek poletnih prireditev. 

V preteklem letu so organizatorji beležili rekordnih 12.000 obiskovalcev in tudi letos bo prireditev v času med 22. in 30. junijem postregla s številnimi koncerti, predstavami in raznolikimi dogodki, za športno piko na i pa bo že tretje leto zapored poskrbel Tek s Primožem Kozmusom, ki ne pomeni le častnega priznanja velikemu brežiškemu olimpijcu, temveč se ta s številnimi tekači poda na preizkušnjo po brežiških ulicah in aktivnim tekačem ponuja priložnost, da ga vsaj enkrat letno na domačih tleh pošteno premagajo.
 
Organizator Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice vseskozi pripravlja tudi izjemne glasbene vrhunce festivala. Spomnimo, pred dvema letoma je za evforijo na brežiških ulicah poskrbel Tony Cetinski, leto zatem pa legendarni Novi Fosili, ki so po izgubi Nenada Šarića prvič znova zaigrali prav na odru festivala Brežice moje mesto. Tokrat pa v Brežice prihajajo legenda Momčilo Bajagić z zasedbo Bajaga i Instruktori, vokalni virtuozi Perpetuum Jazzile, vedno odlični MI2, Nina Pušlar, katarina Mala …
 
Za nameček bo za smeh tokrat skrbel stand-up komik Tin Vodopivec, v brežiških izložbah bo zavladala fotografska razstava, v celotno dogajanje pa se drugo leto zapored vključuje tudi First Wake Park, dobro poznan vsem ljubiteljem deskanja na vodi, ki je v Posavju hitro postal pravi poletni raj.