Tako lepo mi je Maje Keuc z videospotom
12. junij, 2012
Pigs Parlament z novim albumom Different Pigs, Same Shit
13. junij, 2012

Na festivalu Hepicentar tudi skupina Mit

Festival Hepicentar je dvodnevni rock dogodek, ki se bo že drugo leto zapored odvijal v mestu Kraljevo, Srbija. Namen prvega Hepicentra je bilo zbiranje dobrodelnih sredstev za popravilo škode potresa v tem mestu, ob tej priložnosti pa so dali možnost tudi manj uveljavljenim imenom s celotne regije, da se predstavijo. S humanitarno noto bo festival  potekal tudi letos, in sicer 22. in 23. junija. Organizatorji so se tokrat povezali z Moto klubom Kings iz Kraljeva, saj se tudi rock glasba in motorji odlično prepletajo, kar odraža tudi slogan festivala »Hepicentar na dva točka«. Prav tako so sodelovali z revijo TMM, ki je organizirala natečaj za manj odmevne rock skupine iz območja nekdanje Jugoslavije (Srbija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Slovenija, Makedonija, Črna gora). Med 73 prijavljenimi skupinami bodo tri tiste, ki so prejele največ glasov publike, imele možnost nastopati na bregu reke Ibar. Ena izmed njih je tudi edina slovenska predstavnica, skupina Mit, ki se bo glasbenim navdušencem predstavila v soboto, 23. 6., predvidoma ob 23.45. Poleg najnovejšega albuma Asertiv, bodo zaigrali tudi nekaj pesmi iz njihovega prvenca Stik, pripravili pa so tudi nekaj coverjev. »Zelo veseli smo in komaj čakamo, da kot edini slovenski predstavniki zaigramo na Hepicentru. Izkazalo se je, da imamo res veliko oboževalcev, saj so glasovi kar pridno kapljali. Glede na to, da se že kar nekaj časa se pripravljamo na koncerte izven nase države, mislim, da bo pot v Srbijo odlična izkušnja,« dodaja bobnar Miha.
Vstop na festival je prost, prav tako je omogočen prostor za kampiranje. Poleg koncertov je načrtovana tudi projekcija arhivskih posnetkov koncertov, intervjujev in glasbenih spotov ter glasbene delavnice pri priznanih glasbenikih. Več o samem dogodku na http://www.hepicentar.org/.

Festival Hepicentar je dvodnevni rock dogodek, ki se bo že drugo leto zapored odvijal v mestu Kraljevo, Srbija. Namen prvega Hepicentra je bilo zbiranje dobrodelnih sredstev za popravilo škode potresa v tem mestu, ob tej priložnosti pa so dali možnost tudi manj uveljavljenim imenom s celotne regije, da se predstavijo. S humanitarno noto bo festival  potekal tudi letos, in sicer 22. in 23. junija. Organizatorji so se tokrat povezali z Moto klubom Kings iz Kraljeva, saj se tudi rock glasba in motorji odlično prepletajo, kar odraža tudi slogan festivala “Hepicentar na dva točka”. Prav tako so sodelovali z revijo TMM, ki je organizirala natečaj za manj odmevne rock skupine iz območja nekdanje Jugoslavije (Srbija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Slovenija, Makedonija, Črna gora).

Med 73 prijavljenimi skupinami bodo tri tiste, ki so prejele največ glasov publike, imele možnost nastopati na bregu reke Ibar. Ena izmed njih je tudi edina slovenska predstavnica, skupina Mit, ki se bo glasbenim navdušencem predstavila v soboto, 23. 6., predvidoma ob 23.45. Poleg najnovejšega albuma Asertiv, bodo zaigrali tudi nekaj pesmi iz njihovega prvenca Stik, pripravili pa so tudi nekaj coverjev. “Zelo veseli smo in komaj čakamo, da kot edini slovenski predstavniki zaigramo na Hepicentru. Izkazalo se je, da imamo res veliko oboževalcev, saj so glasovi kar pridno kapljali. Glede na to, da se že kar nekaj časa se pripravljamo na koncerte izven nase države, mislim, da bo pot v Srbijo odlična izkušnja,” dodaja bobnar Miha.  

Vstop na festival je prost, prav tako je omogočen prostor za kampiranje. Poleg koncertov je načrtovana tudi projekcija arhivskih posnetkov koncertov, intervjujev in glasbenih spotov ter glasbene delavnice pri priznanih glasbenikih.