GZA The Genius iz Wu-Tang Clana v Ljubljani
15. februar, 2012
Foto: Aleš Romaniuk
Mi2 iz albuma Deci Beli s živo izvedbo skladbe Črtica
15. februar, 2012

Na Punk Rock Holiday 1.2 potrjeni Terror in Boysetsfire

Boysetsfire prihajajo iz mesta Newark, ameriške zvezne države Delaware. Nastali so leta 1994 in se uvrščajo med novejše, tako imenovane post-hardcore skupine z izjemno politično angažiranimi besedili. V svoji burni zgodovini so nanizali štiri dokaj raznolike plošče, ki so vse izšle pri različnih založbah. Tretji album „Tomorrow come Today“ je leta 2003 izšel celo pri neodvisni veji založbe Sony, imenovani Wind-up,  s katero pa so samosvoji Boysetsfire hitro zašli v konflikt in svojo zadnjo ploščo „The Misery Index: Notes from the Plague Years“ leta 2006 izdali v varnejšem zavetju založbe Burning Heart, ki je takrat skrbela za The Hives, Raised Fist, Millencolin in Refused. Podobno kot Refused in Hot Water Music, tudi Boysetsfire kmalu po izidu svoje četrte plošče nepričakovano napovejo konec kariere, med tem nekateri člani ustanovijo novo zasedbo The Casting Out in se na veselje mnogih leta 2010 vrnejo na koncertne odre. Boysetsfire pred prihodom v Tolmin napovedujejo tudi izid nove plošče!
Brezkompromisni harkorovci Terror prihajajo iz Los Angelesa, Kalifornija in slovijo po izjemnih živih nastopih. Nastali so na začetku tisočletja, inspirirani s starošolskim thrash metalom tipa Anthrax in Slayer, njihov zvok pa se je dodobra prijel v hardcore vodah, kjer so se kot dokaj mlada zasedba hitro pridružili tronu legendarnih hardcore skupin, kot so Madball, Agnostic Front, Cro Mags in Sick of it All. Posamezni člani Terror so se že v 90ih kalili v različnih hardcore zasedbah, kot so Slugfest, Burried Alive in Carry On, pevec Scott Vogel pa je poznan po svojih vragolijah na odru, s katerimi skrbi, da njihovi hardcore punk koncerti ostajajo prvinski in zabavni. Na koncertih publiko nenehno pozivajo na „stage dive“, zaradi česar so njihovi koncerti pravo adrenalinsko doživetje.

Boysetsfire prihajajo iz mesta Newark, ameriške zvezne države Delaware. Nastali so leta 1994 in se uvrščajo med novejše, tako imenovane post-hardcore skupine z izjemno politično angažiranimi besedili. V svoji burni zgodovini so nanizali štiri dokaj raznolike plošče, ki so vse izšle pri različnih založbah. Tretji album Tomorrow come Today je leta 2003 izšel celo pri neodvisni veji založbe Sony, imenovani Wind-up,  s katero pa so samosvoji Boysetsfire hitro zašli v konflikt in svojo zadnjo ploščo The Misery Index: Notes from the Plague Years leta 2006 izdali v varnejšem zavetju založbe Burning Heart, ki je takrat skrbela za The Hives, Raised Fist, Millencolin in Refused. Podobno kot Refused in Hot Water Music, tudi Boysetsfire kmalu po izidu svoje četrte plošče nepričakovano napovejo konec kariere, med tem nekateri člani ustanovijo novo zasedbo The Casting Out in se na veselje mnogih leta 2010 vrnejo na koncertne odre. Boysetsfire pred prihodom v Tolmin napovedujejo tudi izid nove plošče!

Brezkompromisni harkorovci Terror prihajajo iz Los Angelesa, Kalifornija in slovijo po izjemnih živih nastopih. Nastali so na začetku tisočletja, inspirirani s starošolskim thrash metalom tipa Anthrax in Slayer, njihov zvok pa se je dodobra prijel v hardcore vodah, kjer so se kot dokaj mlada zasedba hitro pridružili tronu legendarnih hardcore skupin, kot so Madball, Agnostic Front, Cro Mags in Sick of it All. Posamezni člani Terror so se že v 90ih kalili v različnih hardcore zasedbah, kot so Slugfest, Burried Alive in Carry On, pevec Scott Vogel pa je poznan po svojih vragolijah na odru, s katerimi skrbi, da njihovi hardcore punk koncerti ostajajo prvinski in zabavni. Na koncertih publiko nenehno pozivajo na stage dive, zaradi česar so njihovi koncerti pravo adrenalinsko doživetje.