Alternativni koncert Break the silence v Celju postal tradicija
25. marec, 2013
Foto: Dare Brenko
Hellcats z novo pevko
26. marec, 2013

Na Punk Rock Holiday 1.3 tudi Propagandhi

Po tem, ko so svojo udeležbo na festivalu potrdili Millencolin, z največjim veseljem objavljamo še najbolj ekskluzivno ime letošnjega festivala. V Tolmin prihajajo kultni Kanadčani Propagandhi!

Propagandhi so najbrž eno redkih imen svetovne punk scene, ki v svoji karieri ne sprejemajo nobenih kompromisov in kot bend in posamezniki dobesedno živijo tako, kot govorijo v svojih družbeno kritičnih tekstih, zaradi česar lahko festivalske nastope v njihovi skoraj 30 letni karieri naštejemo na prste ene roke. Njihova prisotnost je še ena velika potrditev, kako pomemben je postal Punk Rock Holiday v svetovnem merilu.
 
Propagandhi so v prvi vrsti aktivisti, ki se s svojo glasbo in zasebnem življenju aktivno borijo za pravice človeka in živali ter proti rasizmu, seksizmu, nacionalizmu, homofobiji, imperializmu, kapitalizmu in organizirani religiji. O svojem stališču glede pomembnosti besedil v punk glasbi so svojim privržencem leta 1993 spisali celo manifest, njihov največji hit z naslovom Anti-Manifesto, ki je istega leta izšel kot uvodna skladba kultnega prvenca How To Clean Everything. Album je izšel za svežo založbo Fat Wreck Chords, ki je s svojim ustanoviteljem Fat Mikom iz NOFX kljub izjemni popularnosti vse do danes ostala neomajno zasidrana v podtalju, How To Clean Everything pa je bil ocenjen kot najboljši punk album leta 1993 na svetu.
 
Lansko leto so Propagandhi pri založbi Epitaph izdali svoj šesti album Failed Statues, ki je bil ocenjen kot glasbeni in lirični presežek, album pa bodo predstavili na letos edinem festivalskem nastopu v Tolminu.