Foto: Tomaž Primožič
Slavko Ivančič in njegovih prvih 100 let v portoroškem Avditoriju
18. avgust, 2014
Rina K v debitantskem videu za skladbo Sexy boy
18. avgust, 2014

Na Škofjeloški noči tudi Siddharta in Zlatko

Foto: Maša Kores

Foto: Maša Kores

Prvi vikend v septembru se bo v Škofji Loki dogajalo! Na vrtu Škofjeloškega gradu se boste lahko pod zvezdami zabavali ob dobri glasbi in tako v novo šolsko leto vstopili z obilico pozitivne energije. 

Letošnja Škofjeloška noč se bo zgodila v soboto, 6. septembra, s pričetkom ob 20h, vse do 3. ure zjutraj pa bodo za zabavo skrbeli Siddharta, Zlatko s svojimi Optimisti ter zasedbe Le Serpentine, Chatte Noire in Cherry’s hot lips. Naj vas ne skrbi, da bi zamudili katero izmed tekem naših Junakov, ki se bodo borili na svetovnem prvenstvu v košarki – tudi za to bo poskrbljeno, manjkali pa ne bodo niti slastni burgerji in hladna pijača.
 
Siddharta
Siddharta, danes eno večjih imen na slovenski glasbeni sceni, je nastala leta 1995 v postavi Tomi M. (vokal, kitara), Primož B. (kitara, spremljevalni vokal), Primož M. (bas) in Boštjan M. (bobni). Kmalu so začeli ustvarjati svojo glasbo. Želeli so si drugačnosti, zato so zvok obogatili s saksofonom in klaviaturami. Siddharta je pred občinstvom prvič zaigrala 17. marca 1995, ko je svoj začetniški rokenrol je predstavila v prostoru za vaje na Gimnaziji Šentvid, kamor je prišlo približno petdeset poslušalcev. Konec leta 1996 so nastali prvi demo posnetki, posnetih je bilo štirinajst avtorskih skladb.
 
Zlatko & Optimisti
Zlatan Čordić, verjetno bolj znan kot Zlatko, je raper z ostrimi besedili in dorečenimi rimami, ki skozi glasbo pripoveduje zgodbe iz vsakdanjega življenja. Njegov jezik je razvezan in ima pri izražanju misli prosto pot, zato tudi ne preseneti dejstvo, da se njegovi ‘komadi’ hitro usedejo v uho poslušalca. Otrok Fužin, ki ga je zgodnja mladost zapeljala na kriva pota, a ga kmalu tudi streznila, mu je pustila veliko ‘materiala’, iz katerega lahko črpa navdih in kritično razglablja o življenjskih problemih, stiski in tudi veselju. S pozitivno rimo ima zagotovo velik vpliv na mlajše poslušalce in vse tiste, ki so se znašli v podobni situaciji. Na odru ga bo spremljal njegov band Optimisti.
 
Chatta Noire
Rock skupino Chatte Noire sestavljajo pevka Tina Veselinovič, kitarist Gregor Prosen, bobnar Andi Smole in bas kitarist Davor Tavčar. Že od začetka se posvečajo ustvarjanju avtorske glasbe, sodobnega rocka, ki nastaja pod taktirko idejnega vodje Gregorja Prosena, glasba pa se v veliki meri tematsko ujema z besedili Tine Veselinovič. Noč, ljubezen, mistika, erotika, ogenj, strast, prešuštvo, rože, greh, mesec, so teme in motivi, ki zaživijo v zvokih, poženejo po žilah kri, ki enkrat zavre in drugič spet zaledeni. 
 
Le Serpetine
Le Serpentine so indie grunge skupina iz Kranja z avtorsko glasbo in slovenskimi besedili. Čisti verzi vozijo v strme, ostre in melodične zvočne zavoje z distorziranim pridihom 90. let prejšnjega stoletja. Kačice, kakor se kdaj v šali poimenujejo tudi sami, so prepoznavne po svojem zaščitnem znaku – kačici, ki jih na koncertih spremlja tudi v video vizualizacijah njihovih skladb.
 
Cherry’s hot lips 
Cherry’s hot lips so bili sprva akustični trio, pred kratkim pa smo v skupino vključili še bas in boben. Ker so nam všeč različne glasbene zvrsti in prihajamo iz različnih okolij, je naša glasba mešanica bluesa, rocka, yugo rocka, jazza, popa, pa še kaj bi se našlo… Poleg avtorskih pesmi igramo tudi priredbe različnih izvajalcev: od Bajage, Tracy Chapman, Johnny-ja Casha, do Lane del Ray…
 
Poslovite se od poletja pod zvezdami in v idiličnem ambientu Škofjeloškega gradu uživajte ob dobri glasbi. Pridite v soboto, 6. septembra, na Škofjeloško noč in ne zamudite dobrega žura in vstopite v letošnjo jesen glasno in zmagoslavno.