Perpetuum Jazzile in Dejan Zavec v videu za skladbo Titanium
3. oktober, 2013
Maya predstavlja singel Vse se da
4. oktober, 2013

Nana Milčinski predstavlja skladbo Pesem o vetru

Foto: Sebastian Cavazza

Foto: Sebastian Cavazza

Nana Milčinski na radije pošilja novi single s svoje plošče Še ena pomlad (Celinka, 2012). Tokrat je izbrala skladbo Pesem o vetru, ki v več pogledih izjemno primerna za ta čas. 

O izboru pesmi Nana pravi: "Pesem o vetru je pesem primerna za čarobno pisano jesen, ko listje šelesti v svojih barvah. V svoji metaforiki pa skriva tudi hudomušno kritiko tistih, ki se jim hrbtenica etike rada upogne in se obračajo po vetru…"

NANA MILČINSKI – Pesem o vetru NanaMilcinskiPesemovetru.mp3

 
Sredi oktobra bo za novi single predstavila tudi videospot, ki ga te dni snema na različnih lokacijah v Sloveniji in Italiji. Pri snemanju ji med drugimi pomagajo tudi Boštjan Podvršič, Jaka Trtnik in Sebastian Cavazza.
 
Poleg snemanja novega videospota pa je Nana trenutno zelo zaposlena tudi v studiu 14 RTV Slovenija, kjer že nastajajo novi posnetki za prihajajočo ploščo Od tod do veselja, ki bo izšla enkrat po novem letu. Stoto obletnico rojstva svojega dedka Franeta Milčinskega Ježka bo Nana tako v letu 2014 obeležila s sklopom novih uglasbenih pesmi iz poezij Sončna ura in z novimi priredbami nekaj Ježkovih najlepših šansonov.
 
Nana bo novi single Pesem o vetru in druge prelepe pesmi s plošče Še ena pomlad v naslednjih mesecih ponovno tudi predstavila v živo. Oktobra bo s svojo skupino Mambo lento nastopila v Kulturnem domu Krško, in pripravila Večer Ježkove poezije v Kulturnem centru Semič. 14. novembra pa sledi še nastop v Novem mestu.