Foto: Aljoša Bagola
Balladero z novim videospotom za skladbo Zlati časi
25. februar, 2016
Foto: Jugoslav in Jakša Vlahović
Legendarna Riblja čorba prihaja v Brežice
26. februar, 2016

Ne se bat bodo na koncertu predstavili prvenec

V petek, 26. februarja, vabljeni na Metelkovo (Bizarnica pri Mariči) na predstavitev enega bolj avtentičnih glasbenih izdelkov na alternativni rockovski sceni pri nas.

Prvenec NeSeBat je razgiban, drzen, zajedljiv, mestoma ciničen, mračen, pa tudi melanhoničen izdelek s trinajstimi skladbami razgibane dinamike. 
 
Spočelo se je na enem izmed Lolitinih koncertov 2011, ko so Žiga, Tina in Maček za šankom sklenili, da je treba narediti nov bend. In če Tina takrat ne bi izrazila določene zaskrbljenosti (Jest se mal bojim …) ter takoj tudi ne dobila nedvoumne replike (Ne se bat’!), bi se novoustanovljeni bend najbrž imenoval kako drugače. Že na prvi vaji sta se znašla dva erešovca Arni in Boris (ki gre kmalu za Pariz), na drugi pa še Tomaž, bivši tehnik na RŠ. Čeprav so se svojih instrumentov lotili po načelu ‘tega še nikoli ali pa vsaj že dolgo nisem igral/a’, se jim to, čez prste gledano, sploh ni poznalo, saj je njihova glasba hitro postala dovolj močno žgana in natančno gnana, da bi utegnila zadovoljiti še koga drugega. Za priboljšek so si omislili še violino v obliki (spet bivšega erešovca) Srečka Meha. Medtem Žiga iz osebnih razlogov pridobi status zgolj častnega pevca skupine, v novi prihodnosti benda pa pred mikrofon stopi Arni.
 
Danes NeSeBat sestavljajo štirje člani številnih zasedb, ki so slovensko alternativno sceno napajali v 80-ih, 90-ih letih, pa tudi 21. stoletju. Med njimi najdemo imena, kot so Buldogi, Komakino, 2227, Veryused Artists, It’s Not For Sale, Toni Bencisnki, Dead Revival, Rhythm Thieves, Enzo Fabiani, Terrafolk, Ples Amebe, KSL in drugi.
 


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.