Shutdown predstavljajo videospot za skladbo Too Bad
17. marec, 2014
Momento predstavljajo singel V objemu melodij z Nano Milčinski
18. marec, 2014

Neno Belan z Vladom Kreslinom v Orto baru

Foto:Dinko Bažulić

Foto:Dinko Bažulić

Neno Belan, en najbolj cenjenih hrvaških glasbenih izvajalcev in avtorjev, se po razprodanih koncertih na Hrvaškem podaja na slovenske koncertne odre! Belan je nedavno dvakrat razprodal dvorano Vatroslav Lisinski v Zagrebu in ostale številne koncertne dvorane na Hrvaškem. Sloveniji se bo predstavil s posebnim gostom Vlado Kreslinom na ljubljanskem koncertu, ki bo v sredo, 19. marca, v Orto baru.

Na koncertu v Orto baru se bo Belanu kot posebni gost pridružil Vlado Kreslin, za katerega bi lahko rekli, da v Sloveniji predstavlja to, kar Neno Belan predstavlja na Hrvaškem. Koncert v Orto baru bo potemtakem predstavljal združitev dveh glasbenih legend in nedotakljivih kreativnih sil! Neno Belan in Vlado Kreslin prijateljujeta že vrsto let, saj je Belan že večkrat gostoval na njegovih koncertih, od koncerta v Križankah, do Kreslinovih tradicionalnih koncertov v Cankarjevem domu, leta 2008 pa sta posnela tudi duet S Mure na more Jadransko, ki govori o prijateljstvu in strpnosti med različnimi narodi.
 
Preko uspešnic, ki jih je Neno Belan izvajal skupaj s svojo legendarno skupino Đavoli, ki so bili takrat na glasbeni sceni edinstveni, saj so se neposredno naslanjali na korenine rock’n’rolla in ga mešali z italijansko kancono, uspešne samostojne kariere, do sodelovanja s Fiumensi, s katerimi je na sceni že polnih 15 let, je Neno Belan vedno našel pot do starih in novih oboževalcev. Ravnotežje med popom in rockom, ki je zagotovo temelj Belanovega avtorskega dela, je ustvarilo skladbe, ki so sčasoma postale evergreeni in so bile del odraščanja številnih generacij. Na koncertih Nena Belana & Fiumensov lahko srečate najbolj raznoliko publiko: od srednješolcev, ki skupaj pojejo Rijeka snova, zaljubljencev, ki se zibajo ob baladi Vino noći, do Belanovih vrstnikov, ki ga verjetno spremljajo vse od prvega albuma Ljubav i moda. Eden od najbolj predvajanih hrvaških avtorjev in že leta zaščitni znak kvalitetnega mediteranskega pop zvoka, Neno Belan, danes ob spremljavi svojih sijajnih Fiumensov, končno uživa status zvezde, ki si ga nedvomno zasluži.
 
Na Belanovem bogatem koncertnem repertoarju se najdejo tako klasike njegovega prvega banda Đavoli, kot so Dani ljubavi, Dok tebe ljubim, Stojin na kantunu, kot danes že ponarodele skladbe Ponoćna zvona, Zar više nema nas, Dolazi ljubav, Rock galama, Rijeka snova, Anđela, anđele in mnoge druge. Belanu slovi po tem, da mu očinstvo dobesedno jé iz roke, hvalospeve pa mu pojejo tako mnogi glasbeni kritiki in novinarji, kot tudi glasbeniki, saj njegove skladbe v živo pridobijo nove dimenzije. 
 
Neno Belan se trenutno intenzivno posveča pripravam na koncert v Sloveniji. In prav tako kot na Hrvaškem bodo tudi v Ljubljani poleg njega na odru stali Fiumens in posebni gost Vlado Kreslin. V sredo, 19. marca se v ljubljanskem Orto baru obeta nepozaben koncert enega od najbolj popularnih hrvaških glasbenikov – Nena Belana. Obeta se večer evergreenov – od Belanovih največjih uspešnic (nekaterih še iz časa zasedbe Đavoli) do mediteranskih napevov in šansonov.