Natalija Verboten se vrača s singlom Del mojega srca
8. marec, 2018
Raiven se predstavlja z novim singlom Daleč stran
8. marec, 2018

Neomi predstavlja pesem Moviestar

Skupina Neomi se predstavlja z novim singlom Moviestar. Po nekaj letih premora je ljubljanska zasedba ponovno zbrala kreativno energijo in se podala v studio.
Pevka in avtorica Saša Vipotnik je medtem pol leta živela v Istanbulu, kjer je koncertirala s tamkajšnjimi glasbeniki, kar je do neke mere vplivalo tudi na njeno glasbeno ustvarjanje in premik v malce drugačno glasbeno smer.
Skladbo in večino novih pesmi je napisala v tistem obdobju. Manjko inštrumentov ter svojih glasbenih kolegov je zapolnila z elektronskimi elementi, ki jih je ustvarjala s pomočjo računalnika in malega sintetizatorja. Ko se je vrnila v Ljubljano, so se z Neomi zopet združili v prenovljeni zasedbi. K sodelovanju so povabili kitarista Maria Babojelića, ki je najbolj zaslužen za drugačen značaj aranžmajev. Z zasanjanimi kitarskimi podlagami, ki z mnogimi efekti pogosto ne spominjajo več na zvok kitare, dodaja Sašinemu vokalu in sami skupini izrazit in edinstven zvok. Zasedbo sestavljajo še Dorian Granda in stara člana Erik Marenče ter Jernej Kržič, ki je z Babojelićem novo skladbo tudi produciral.

 

Moviestar je ena bolj udarnih pesmi prihajajočega albuma, kar napoveduje, da bo sam album bolj mirne narave, še vedno pa precej bolj surov v primerjavi s prvim. “Gre za pesem o specifični osebi, ker vedno pišem o konkretnih ljudeh in izkušnjah, se pa verjetno zlahka vzpostavi vzporednice z neko vsesplošno brezbrižnostjo, ki danes zaudarja iz vseh kotov družbe … nikakor pa s to pesmijo nisem mislila moralizirati, v resnici ni nič več kot en trenutek razočaranja.” pove Saša.