Siddharta ob obletnici z novim singlom Novi Svet (Keaziree)
16. september, 2013
Inmate z novim videospotom za skladbo Overcome
17. september, 2013

Nina Pušlar s singlom Svet je tvoj! napoveduje album

Medtem ko je večina ljudi uživala na morju in se potila na soncu, je Nina Pušlar letošnje dolgo poletje preživela na drugačen način –  v snemalnem studiu. Celo poletje je z ekipo snemala svoj četrti album in tu je single, ki ga napoveduje.

Svet je tvoj! je njeno avtorsko delo, pod tekst se je podpisal Zlatko, vse skupaj pa zveni zelo poletno, igrivo in pozitivno. S pesmijo Nina ne napoveduje samo nove plošče, pač pa tudi jesensko koncertno turnejo, nove videospote in sveženj novih idej. "Moj novi komad govori o tem, da vsak v sebi nosi veliko lepega in se mora samo odpreti in znati to pozitivo deliti. Skupaj nam je lahko lepše," je povedala Nina.
 
Sodelovanje na relaciji Nina Pušlar – Zlatko sega v leto 2008 in njegovo povabilo v pesem V iskanju sreče, kasneje se je nadaljevalo na nekaterih koncertih tako enega kot drugega, pika na i pa je seveda nova pesem kjer Nina ni samo pevka, ampak tudi avtorica glasbe, Zlatko pa ne repa, pač pa je napisal odličen tekst. Nina o Zlatku: "Zlatko je poln pozitivne energije in ko sem bila zraven ob ustvarjanju teksta, me je njegova zagnanost tako potegnila not, da je bilo kar noro. Tekst se je odlično zlil z melodijo in komadu dodal vse tisto kar sem si na začetku zamislila."
 
Zaključni del pesmi so Nini v studiu pomagali zapeti kar njeni feni, ki jih je izbrala preko socialnega medija. Zakaj feni? "Namesto običajnih bekvokalov smo si z ekipo tokrat zamislili preproste masovne vokale in zato sem želela dati priložnost svojim fenom, da pridejo v studio, vidijo kako se v studiu dela, se malo podružimo in dobro posnamemo. Pripeljali so se iz različnih delov Slovenije, bili so zelo pozitivni in prava sprostitev v navalu dela tistih dni. Hvala!" Nekateri od njih so sicer mislili, da so se prijavili na izbor za snemanje videospota, vendar so bili kasneje pozitivno presenečeni nad tem, da bodo samo peli in da ne potrebujejo posebnih oblačil in mejkapa.
NINA PUŠLAR – Svet je tvoj! NinaPuslarSvetjetvoj.mp3
 
Z jesensko koncertno turnejo Nina začenja svojo novo zgodbo. Kako se bo nadaljevala, bomo spoznali ob izzidu novega, njenega že četrtega albuma oktobra. Kdaj točno? Nina noče izdati… "Album bomo prvo ponudili mojim fenom in sledilcem na socialnih omrežjih, potem obiskovalcem mojih jesenskih koncertov, šele potem pa bom imela promocijo za medije in bo album šel v prosto prodajo. Mislim, da je izdaja albuma edinstvena priložnost, ko lahko z novostmi prvo nagradim vse tiste, ki so mi najbližje. Se vidimo!"