Foto: Irena Herak
Perpetuum jazzile predstavljajo priredbo skladbe Lepo je biti muzikant
31. marec, 2016
Katja Šulc z novim singlom O brîsind sîn me najavlja nov album
5. april, 2016

Nino z novim albumom Pod tušem

Glasbenik Nino Ošlak obrača nov pomemben, nepopisan list v karieri. Dve leti in pol po izidu prvenca, predstavlja svoj drugi studijski album z naslovom Pod tušem.

Potem, ko je ob začetku leta predstavil šaljivo singl’co in videospot Pod tušem, zdaj predstavlja še celosten izdelek v obliki albuma. Stilsko je plošča zelo razgibana, saj prinaša 10 novih avtorskih pop pesmi, ki so prepletene z različnimi glasbenimi žanri kot so funky, rock in R’n’B.
 
Vsestranski glasbenik, ki je lani magistriral na Akademiji za glasbo v Ljubljani, je ploščo skupaj s široko paleto glasbenih prijateljev, na čelu s producentom Damjanom Pančurjem, pripravljal skoraj dve leti.
 
Zanimivo pa je dejstvo, da se je umetnik tokrat odločil ploščo svojim poslušalcem podari v omejeni nakladi brezplačno: "Plošča je res na voljo brezplačno, lahko pa poslušalci donirajo in prispevajo kolikor želijo oziroma kar sami postavijo ceno, ter s tem pokažejo kako jim je všeč. Verjamem v to, da v glasbi ni vse v dobičku in denarju, ampak se vložen čas, znanje, energija in tudi denar povrnejo na drugačen način, v drugi obliki".
 
Kmalu po izdaji plošče pa Nino načrtuje tudi predstavitev novega, poletno obarvanega singla Mojito.