Foto: Alan Orlic Belšak
Siddharta in Simfonični orkester RTV Slovenija v singlu Eboran
3. december, 2013
Foto: Rok Carl
Brezpotje, novi spot skupine Momento
4. december, 2013

Nov videospot skupine Farty Animals Ne mor’š ‘met vsega

Koroška zasedba Farty Animals je pred kratkim izdala nov single z naslovom Ne mor’š met’ vsega, zdaj pa se predstavljajo še z istoimenskim videospotom. Videospot je sad sodelovanja s perspektivnima, večkrat nagrajenima fotografoma iz studia Aperturia ter z igralsko ekipo Šok teatra. Tudi videospot pokaže, da je zabava pomembnejša od tlačenja cekinov v nogavice, ter hkrati cuka za rokav tiste, ki jim bo nogavic počasi zmanjkalo.  

Fantje skupaj preigravajo že od leta 2008. Izziv se jim je prilagoditi situaciji in publiki, zato so do sedaj navdušili ljudi ob vsaki priložnosti pa naj je to bila študentska žurka, obletnica, koncert, akademski ples, poroka, kulturna prireditev, gostilna ali klub.
 
Skupino poleg akustične kitare, basa in bobnov zaznamuje neklasična igra harmonike in večglasnega petja, hudomušno ime pa so si prislužili z večglasnim “prdenjem” na kazoo-je. Pester repertoar skupine sta pred 14. leti pričela sestavljati Luka in Tomaž v duetu, dokler se jima nista pridružila še Rok in Žan. 
 
Izkušnje so si nabirali v različnih sferah glasbe. Posamezni člani se lahko poleg vsakoletnih, uspešnih koncertov soul-pop zasedbe Faušdur band ter Jazz-a Ravne, pohvalijo še z vodenjem prireditev, kot so Lampijončki, Faušdur festival idr. Nekateri člani skupine Farty Animals so sokrivi za nastanek albuma in ostalega avtorskega materiala že pri bivših rokerskih zasedbah kot sta Piksna in Wild Rock Gentlemen. Luka piše besedila tudi za glasbenike kot so Slavko Ivančič, Dejan Dimec (Kingston), Lucija Štrekelj in drugi, medtem ko Rok s svojim podjetjem za ozvočevanje D Sound skrbi, za odličen zvok na predvsem večjih koncertih ter prireditvah.
 
Skupino Farty Animals označuje lahkotnost, akustični zvok, prilagodljivost publiki in situaciji ter homogenost stila, zato bi bilo naštevanje zvrsti, ki jih preigravajo, odveč. Igrajo praktično vse, kar jim je všeč in se naučijo tudi kaj posebej za vas.
V začetku novega leta lahko pričakujete izid novega singla, katerega naslov pa naj zaenkrat ostane še skrivnost.