The Doors alive po treh letih znova v Cvetličarni
11. oktober, 2013
Tanja Žagar predstavlja Številko 3
11. oktober, 2013

Nova plošča Dovč & Krmac & Mureškič z naslovom Baraka

Vrhunski glasbeni ustvarjalci, ki jih poznamo kot soliste ter člane mnogih slovenskih in mednarodnih zasedb, se nam na tem albumu predstavljajo v edinstveni in virtuozni kombinaciji harmonike, tube in tolkal. 

Ta poseben, netradicionalni in izkušen sestav glasbenikov odpira pot do novih načinov izraza z uporabo elektronike, računalniških efektov in slikovite rimtične strukture. Ob poglobljenem raziskovanju zvočnosti in izraznosti njihovih inštrumentov ter skupnega zvoka ansambla je v njihovi glasbi slišati vplive jazza in ljudskih godb, afriške, indijske in latinoameriške ritmike. V kompozicijah, nastalih leta 2013, sledimo individualnim usmeritvam in izkušnje avtorjev, ki v skupnem muziciranju ohranjajo svojo identiteto kot trije stebri iste strehe. Vsak glasbenik v triu Dovč/Krmac/Mureškič prinaša iz svojega okolja unikatno in nepogrešljivo glasbeno inspiracijo.
 
Album je obogatil Simbolični godalni trio (Vasilij Centrih, Klemen Bračko, Barja Drnovšek) v aranžmajih Janeza Dovča in Gorana Krmaca.
 
Baraka pomeni blagoslov v jezikih judovskega in arabskega izvora in je idealno ime za zasedbo, ki skozi svojo glasbo želi izražati veselje in hvaležnost, da v življenju lahko opravljajo poslanstvo glasbenikov.
 
[iframe width=”600″ height=”338″ src=”//www.youtube.com/embed/Z-LQeuZ4smw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.