Oldies_Goldies_10
reportaža: JAGODNI IZBOR TEHNA V AMBASADI GAVIOLI
15. maj, 2011
Balis16
album: BALIŠ – NOVNOS
16. maj, 2011

novica: PRIČENJA SE DRUGI TEDEN MAJSKIH IGER

tinkarak10

tinkarak10V ponedeljek, 16. 5. 2011, se bodo študentje lahko pomerili v nogometu – moške ekipe, tenisu, badmintonu, odbojki in namiznem tenisu. Tudi tretji Kulturni otoček z naslovom Naj bo gibanje užitek, bo precej športno obarvan, čeprav bo prelita najbrž kakšna kaplja znoja manj. Kulturni otoček bodo odprle Mažoretke Laško, plesno obarvana pa bo tudi naslednja točka, kjer se bo predstavil Studio za sodobni ples.

Študentje bodo lahko spoznali kulturo prav posebnega športa – Ultimate frizbi ter filozofijo ameriškega nogometa, popestrenega z demonstracijami slovenske ekipe SIlverhawks. Svoj zorni kot deskanja na snegu pa bo na koncu predstavil še deskar Rok Flander.

Tudi v torek ne bo šlo brez nogometa, tokrat še vedno moški, poleg tega pa se bodo na Jasi na Rožniku pomerile ekipe študentskih domov v Ljubljani v Igrah brez meja, kjer je zagotovljena polna mera smeha in zabave. Za neudeležence Iger brez meja je kasneje organiziran skupinski Pohod na Rožnik. Le zdrav duh v zdravem telesu bo lahko resnično užival ob istoimenskem in najbolj popularnem večernem koncertu, kjer bodo na oder stopili Versus, Flyspoon, Noreia, The Stroj, Avtomobili in Jinx!

Naslednji kulturni večer bo v sredo 18. 5. 2011, kjer se bo plesalo, pelo in z mislimi odpotovalo daleč stran. Živa Hrčko bo ljubitelje flamenka naučila osnovne korake strastnega plesa, svojo dozo bodo zaužili tudi poslušali jazza s Kafko & co in z že tradicionalnim nastopom na Majskih igrah bodo večer popestrili PAZ Vinko Vodopivec, ki jih študentje enostavno obožujejo. Za prijeten zaključek večera bosta poskrbela popotnik Miha Hribar, ki bo razkril skrivnosti življenja na Floridi in eden največjih slovenskih popotnikov Zvone Šeruga, ki bo tokrat pripovedoval o Zahodni Papui.

V sklopu športa bodo končno nogometno igrišče zavzele ženske, ne glede na spol pa bodo potekala še tekmovanja v briškuli, pokru in bowlingu.
Naslednji dan, v četrtek, 19.5.2011, moški zahtevajo nogometno igrišče nazaj, da v finalu določijo končnega zmagovalca. Napeti boji se bodo bili na košarkarskem igrišču, tako v ženski kot tudi moški kategoriji. Možgančki pa se bodo pregrevali na tekmovanju v šahu.

Po tako napornem dnevu si študentje zaslužijo sprostitev, za katero bo poskrbljeno v Mestnem logu. Vse bolj popularen zadnja leta postaja Dan mestnega loga. Študentski svet stanovalcev je poskrbel, da se mu renome le še dviguje.  Pozitivno vzdušje in kvaliteten nastop bodo ustvarili Peace Road, Fortaste, Low Peak Charlie, Adam, Tinkara Kovač z bendom in skupina Ana Pupedan.

Si upaš zamuditi? Se sploh lahko upreš?