Bassless z videospotom za skladbo Vedno zame
5. junij, 2013
Foto: Jana Šnuderl
Severa Gjurin in Borut Činč v živo s Časovnimi skicami
5. junij, 2013

Nude ob obletnici z albumom Dvajset

Da so dolgo na sceni je jasno, saj so popularni že vsaj 15 let od leta 1997, ko so se pojavili s prvo uspešnico Povejmizakaj pesem in kasneje Rola ter Balon, da pa letos mineva 20 let od začetkov skupine Nude, nas kar malo preseneti, saj so fantje še zelo mladostni, po večini komaj sredi 30tih.

Nude ob svoji dvajsetletnici izdajajo album Dvajset, ki predstavlja kratek pregled dela in vsebuje večino največjih uspešnic skupine, tudi Najlepšo pesem, ki je bila med top 10 predvajanimi skladbami predlani.
 
"Na albumu Dvejset najdete večino uspešnic iz začetnega odbobja, še z prejšnjega tisočletja, nekaj smo jih našteli že zgoraj, seveda tudi trše Narobe svet, Ni čis greh in Nekje vmes, baladi Razlog in Polja sanj ter prešerno Budala. Prehod predstavlja Nekje vmes, ki je tudi poklon mestu Celje. Kasnejše obdobje so zaznamovale pesmi Mambo love in Yoompin in zimzelena Tako lepo si zlomila mi srce. Album zaokrožajo uspešnice Element L, Padam v ljubezen in Nočem domov z zadnjega studijskega albuma Sedem svetov. Kašno smo nalašč izpustili, da boste natančno preverili vsebino Cdja."
 
Večina pesmi z albuma je doživela tudi video upodobitev in Nude so poskrbli, da si večino lahko ogledate tudi na Youtube, največ ogledov pa ima seveda Najlepša pesem, preko četrt milijona. 
 
Nude se niso odločili, da uvrstijo na album pesmi Zadnji poljub in Dan ljubezni iz zadnjih let, saj v letošnjem letu planirajo še izzid  avtorskega albuma, ki bo vseboval vse novejše skladbe, ki še niso bile izdane, seveda paje za pričakovati tudi nove pesmi, ki jih še nismo slišali.