Anavrin se vračajo s singlom Premalo enakih
17. junij, 2013
Punk Rock Holiday predstavlja najboljši program do sedaj
17. junij, 2013

Nula Kelvina na odru z velikim zabavnim orkestrom

0K so se odločili, da svoj globoko zamrznjeno sveži glasbeni opus spečejo na vroči plošči zvokov velikega zabavnega orkestra. Trenutno sodelujejo z Big Bandom Grosuplje (BBG), s katerim so pripravili sočne priredbe skladb iz albumov Možgani na paši in Drenov grič. BBG šteje 17 članov in dirigenta in  ima za sabo že uspešne projekte z nekaterimi priznanimi slo pop in jazz ustvarjalci. 

Spraviti glasbo 0K v okvire swing ritmov, velikih zvokov pihal in trobil in solističnih jazzovskih vložkov  je bil izziv, ki sta se ga kitarist Gašper Kržmanc in basist Klemen Kotar (ki je tudi  dirigent BBG) lotila z dobro mero kreativnosti in smisla za humor.  Nove priredbe uspešnic Možgani na paši, Kdo ve, Škripnu lep, Včeraj in drugih so  precej bolj razgibane, vendar ravno dovolj, da ne prekinjajo vsebinske niti besedil.

Kvečjemu jo okrepijo, saj dajo pevcu Marku Bohu možnost močnejše in bolj raznolike interpretacije, tako pevsko kot odrsko. V  glasbi in zvoku 0K se na ta način odpre nova razsežnost, ki ne bo pustila hladnih niti novih niti starih  oboževalcev in oboževalk skupine. Teatra in humorja seveda na odru nikoli ne zmanjka, ne glede na to v kakšni zasedbi kolektiv 0K podaja svoja duhovita sporočila in komentarje. Tokrat so pač zabeljena  s swingovskimi in latino ritmi, širokimi harmonijami, bravuroznimi solističnimi vložki in revijalnostjo.

Ta mešanica je recept za dobro zabavo. Projekt je bil konec maja premierno uspešno predstavljen  v kulturnem domu Spodnja Slivnica.

Projekt se seli na Vrhniko, kjer se  bo 19. junija, ob 22. uri  odvil na Argonavtskih dnevih na Vrhniki, kjer bo Kelvine spremljal  Big band Vrhnika nato pa na turnejo po drugih slovenskih krajih, ponekod v sodelovanju z drugimi  velikimi zabavnimi orkestri.