Krik svobode skupine Lumberjack
3. maj, 2020
Matija Krečič izdal album z naslovom cut/rez
3. maj, 2020

Okustični z novim singlom Po tisti dolgi poti

Foto: Urška Premik

Presunljiva skladba z albuma ‘Enkratna, neponovljiva’ boža z melodijo in z nostalgijo navdihnjenim besedilom.

Okustični predstavljajo novo skladbo iz lani izdanega albuma ‘Enkratna, neponovljiva’. Za novi single sta Karin Zemljič in Mate Bro izbrala skladbo ‘Po tisti dolgi poti’.

Skladba pot v radijski eter in ušesa tistih, ki še niso slišali albuma Okustičnih, premaguje z nostalgijo. Pozdravlja spomine, se vrača v prostor in čas, v tisto včasih prepotrebno samoto, v domačnost preteklosti … in hkrati išče moč za naprej v miru in utehi preteklih časov. Odpravite se z Okustičnimi po tej poti, še posebej danes, v tem čudnem in posebnem času, ko je potrebno prevetriti sebe in svet okoli nas.

 

 

‘Po tisti dolgi poti’ pripoveduje o vračanju domov, oz. bolje, nazaj v preteklost, v tisti znano okolje, ki nam nudi uteho, mir, luč za naprej. Pa naj bo to trenutek, prostor, oseba; vsak od nas ima svoj dom, korenine iz katerih raste. In po tisti dolgi poti se je tu in tam potrebno odpraviti, da se (spet) najdemo.

Skladba ‘Po tisti dolgi poti’ na albumu ‘Enkratna, neponovljiva’ skupaj s skladbo ‘Dolga pot’ pravzaprav tvori celoto, ki pa so jo Okustični za album razdelili na dve skladbi; melodijo, lajtmotiv obeh skladb, je najbolje opisati z avtorjevimi besedami: »Takole, ko poslušam celoten album, se zavem, da je instrumental, predvsem instrumentalna skladba Dolga pot, pravzaprav najbolj osebno izpovedni del albuma. Oz. še bolje – najbolj me presune,« pravi Mate Bro.