Erik in Trkaj v videospotu za skladbo Dvigni v zrak
16. januar, 2012
Skalp z mirnejšo Krik izpod mrzlih rjuh
16. januar, 2012

Omar Naber prepričuje s singlom Parfum

Foto: Darja Štravs Tisu

Foto: Darja Štravs Tisu

Za Omarja Naberja je bilo leto 2011 pisano leto, zgodilo se mu je veliko glasbenih prigod. Potem ko je nastopil na Emi s skladbo ‘Bistvo skrito je očem’ ter kasneje posnel še videospot za single ‘Le srce ne spi’, se je odpravil v London in izkusil glasbeno sceno še drugače, saj se je redno udeleževal Open Mic dogodkov. V leto 2012 pa vstopa z novo skladbo Parfum.
‘Ta skladba je nastala zelo spontano – na licu mesta, ko sva z Miho Goršetom zbirala ideje za ploščo. Menim, da predstavlja presežek z naskokom, glasbeno zrelost ter avtorsko in interpretativno napredovanje. Skladba po mojem prepričanju nima šibkih členov, na njej ne bi spreminjal prav ničesar, ker je v taki obliki in zvočni sliki brezkompromisna in prepričljiva. Verjamem, da je prav zato že našla mesto pri poslušalcih, saj je bil odziv na premierni nastop – ta se je zgodil v finalni oddaji Misije Evrovizija – odličen,’ je povedal Omar.
Očitno je bil s singlom Parfum tako ob pravem času na pravem mestu. ‘Dosedanji odzivi so fantastični, predvsem pri mladih, ki so pokazali,  da žaganja še niso pozabili, da ga pravzaprav celo pogrešajo.’ Dodano vrednost je prispevala plesna skupina Maestro, s katerimi je Omar sodeloval že v preteklosti. ‘O njihovem profesionalizmu in vrhunski kvaliteti ni nikakršnega dvoma, v veliko veselje mi je bilo, da sem lahko stal na odru skupaj z njimi. Prispevali so – ne samo vrhunsko plesno točko – ampak tudi neponovljivo energijo, ki jo znajo ustvariti samo oni.’
Omar bo v zimskih in pomladnih mesecih predstavljal single Parfum in obiskal tudi najrazličnejše slovenske odre, v London pa se zagotovo še vrača, pravi, ampak nekoliko kasneje v letu. ‘V Londonu sem preživel pet mesecev, kjer mi ni bilo dolgčas niti en sam dan. Počel sem ogromno stvari, poseben izziv pa so mi predstavljali ‘Open Mic’ festivali, ki sem se jih udeleževal redno in z veseljem. Začetek je bil težak, vendar ko se sčasoma privadiš na tako zahtevno angleško publiko,  ki od tebe vedno zahteva samo maksimum, je to samo vzpodbuda, ki te žene naprej. Zagotovo se bom v kratkem spet odpravil tja in tam preživel še kak mesec ali dva. Lahko zaupam še to, da sem v petih mesecih v Londonu imel 34 nastopov. Vsak od njih je bil zame neponovljiv, vsak tamkajšnji nastop mi pomeni neverjeten izziv, še posebej zato, ker me tam ne pozna prav nihče.’

Za Omarja Naberja je bilo leto 2011 pisano leto, zgodilo se mu je veliko glasbenih prigod. Potem ko je nastopil na Emi s skladbo Bistvo skrito je očem ter kasneje posnel še videospot za single Le srce ne spi, se je odpravil v London in izkusil glasbeno sceno še drugače, saj se je redno udeleževal Open Mic dogodkov. V leto 2012 pa vstopa z novo skladbo Parfum.

“Ta skladba je nastala zelo spontano – na licu mesta, ko sva z Miho Goršetom zbirala ideje za ploščo. Menim, da predstavlja presežek z naskokom, glasbeno zrelost ter avtorsko in interpretativno napredovanje. Skladba po mojem prepričanju nima šibkih členov, na njej ne bi spreminjal prav ničesar, ker je v taki obliki in zvočni sliki brezkompromisna in prepričljiva. Verjamem, da je prav zato že našla mesto pri poslušalcih, saj je bil odziv na premierni nastop – ta se je zgodil v finalni oddaji Misije Evrovizija – odličen,” je povedal Omar.

Očitno je bil s singlom Parfum tako ob pravem času na pravem mestu. “Dosedanji odzivi so fantastični, predvsem pri mladih, ki so pokazali,  da žaganja še niso pozabili, da ga pravzaprav celo pogrešajo.” Dodano vrednost je prispevala plesna skupina Maestro, s katerimi je Omar sodeloval že v preteklosti. “O njihovem profesionalizmu in vrhunski kvaliteti ni nikakršnega dvoma, v veliko veselje mi je bilo, da sem lahko stal na odru skupaj z njimi. Prispevali so – ne samo vrhunsko plesno točko – ampak tudi neponovljivo energijo, ki jo znajo ustvariti samo oni.”

OMAR NABER – Parfum OmarNaberParfum.mp3