Foto: Zoran Abram
Nina Pušlar v videu akustične priredbe skladbe Saj sva skupaj
11. avgust, 2013
Vlado Kreslin že dvaindvajsetič v Križankah
13. avgust, 2013

Overjam od jutri dalje v Tolminu

Lanskemu uspešno izvedenemu prvemu Overjam international reggae festivalu letos sledi drugi. Letošnji Overjam se med 14. in 17. avgustom 2013 vrača v Tolmin, na veselje vseh ljubiteljev jamajških ritmov na znano in priljubljeno lokacijo ob sotočju Tolminke in Soče!

Novost letošnjega festivala je t.i. paycard/plačilna kartica, ki bo plačilno sredstvo na vseh stojnicah s hrano in pijačo. Svetujemo, da si pred obiskom festivala preberete navodila uporabe na uradni spletni strani festivala. V kampu, kjer sence ne manjka, bo s trgovinico z ugodnimi cenami poskrbljeno za povsem brezskrbno kampiranje v prelepem okolju Tolminke in Soče. Festival bo zanimiv tudi zaradi pestre ponudbe na prizorišču, tako hrane in pijače, kot tudi raznolikih stojnic, ki so vedno posebna priložnost za srečanje in spoznavanje drugih kultur, navad, običajev, barv in okusov. 
 
Zaradi velikega povpraševanja iz Italije in osrednje Evrope so se organizatorji odločili, da festival odprejo z brezplačnim predpartyjem, ki se bo odvijal že v torek, 13. avgusta. To bo še zadnje dejanje niza več kot 20 uradnih Overjam predpartyjev, ki so v preteklih mesecih zajeli vso Evropo (Sofija, Rim, München, Celovec, Ljubljana, Bergamo in številna druga mesta). Popoldne in zvečer bodo nastopili zelo znani DJ-ji in soundsystemi iz Italije (Jamstone Sound in Raina (Villa Ada Sound)), Slovenije (Freedom Fighters), Avstrije (Boomarang Sound) in drugih držav.
 
Poleg legendarnih Inner Circle, ki so prehodili že skoraj 50-letno glasbeno pot, bo nastopil tudi nič manj poznani Barrington Levy ter Groundation, ena izmed najboljših roots-reggae zasedb na svetu, Sentinel (veljajo za najboljši soundsystem v Evropi), italijanski zasedbi Mellow Mood in Quartiere Coffee … ter številni drugi, ki bodo izpostavili mednarodni pridih te prireditve, ki se bo odvijala na kar 5-ih različnih prizoriščih: glavni oder, Overstage/Dancehall Arena, Beachyard, Dub Area in Overjam University. 
 

 


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.