Rumena noč se ta vikend vrača v Koper
24. julij, 2014
Schengenfest pred vrati
30. julij, 2014

Overjam poleg zvezd tudi z University in Overjam 4 KIDZ ter zmagovalci reggae natečajev

Na Overjam Reggae Festivalu, ki se bo med 13. in 16. avgustom 2014 ponovno odvijal v Tolminu, se bodo na odrih zvrstili odlični glasbeniki.

Glavni oder v Tolminu bodo poleg superzvezdnika Shaggyja zatresli še Chronixx, Train to Roots, Macka B, Luciano, The Skints, Dub Inc, Meta & The Cornerstones in Zion Train. V dancehall areni zaenkrat potrjeni Herb-A-Lize It Soundsystem, DJ Rakka, Ragga Twins, so-avtorji novega hita Skrillexa, Reggae Rajahs iz Indije in Supersonic Sound. Na dub prizorišču pa lahko objavimo Vibronics in vrsto zanimivih dub selektorjev ter DJ-jev.
 
Overjam reggae festival, ki je z lansko uspešno izvedbo presegel pričakovanja tako obiskovalcev in organizatorjev kot tudi medijske srenje, z letošnjim naborom najboljših imen reggae sveta sega po zvezdah in se tako pridružuje največjim reggae festivalom v Evropi ter poleg glasbenega programa izboljšuje tudi obfestivalske dejavnosti in skrbi za dobro počutje svojih obiskovalcev.
 
Festival, za katerega so moči združili slovenska agencija Kurz rock vibe d.o.o., italijansko društvo Overjam ter avstrijska CiK – Cafe im Künstlerhaus, želi postati stičišče različnih kultur za širjenje solidarnosti in enakosti, ki od nekdaj zaznamujeta reggae glasbo. Na tak način bomo vnovič dokazali, da smo vsi združeni v različnosti.V objemu narave, kulture in glasbe, predvsem tiste strastne v živo, se bomo povrnili v osrčje jamajškega roots reggaeja, ki je v današnjem času nekoliko zanemarjen zaradi prevlade čedalje bolj popularne digitalne glasbe. Glavni oder in stranski odri, na katerih bo odmeval roots, dub in dancehall, štiri dni sonca in dobre družbe ter pozitivnih vibracij v osrčju idilične narave, delavnice neprofitnih organizacij, prodajne stojnice, šport, zabava, odlična hrana in pijača, preplet ekologije in ozaveščenosti – vse to je recept za odličen reggae festival!
 
Na glavnem odru bodo nastopili tudi zmagovalci Overjam facebook natečaja za sveže reggae izvajalce, Jahvigation.
Skupina obstaja od začetka leta 2012. Njen nastanek je rezultat srečanja veteranov poljskih reggae izvajalcev z mladimi in energičnimi člani reggae/dancehalla. V harmonično celoto združujejo vizijo sedmih posameznikov, treh okolij in dveh generacij. Nastopili so na največjem poljskem festivalu reggae glasbe – Ostróda Reggae Festival in tudi na Bunte Republik Neustadt festivalu v Dresdnu. 
 
Na glavnem odru bodo nastopili še Wailing Trees, letošnji zmagovalci Rototom tekmovanja, natečaja reggae glasbe v Evropi.
Wailing Tress je mlada skupina sedmih glasbenikov z reggae/roots/jazz poreklom iz regije Lyon v Franciji. Njihove pesmi izžarevajo eleganco obarvano z reggae dušo, jazz, rock in etno glasbo. Celota daje rezultat redke svežine in pametno oblikovan eksplozivni nastop. V njihovi glasbi se čutijo vplivi skupin kot so Groundation, Dub Inc, Sebastian Sturm, The Wailers in še mnogih drugih. Svoj prvi EP so izdali oktobra 2012, nominirani so bili tudi za francosko Reggae Music Awards v kategoriji najboljših novih glasbenikov. 
 
Overjam letos program širi z novim projektom Overjam 4 Kidz, kjer bodo otroci ob pomoči kvalificiranih in izkušenih animatorjev ali pedagogov gledali risanke s pozitivnim sporočilom, plesali dancehall, ustvarjali, se učili pesmi in preživljali kreativni prosti čas tako v družbi drugih otrok kot v družbi svojih staršev. Varstvo bo organizirano vse dni festivala, v dopoldanskih urah od 9h – 12h ter popoldanskih od 16h – 18h.